Ekonomi

Pandemi desteği veriliyor! 1.556 TL ödenecek! En az 12 ay boyunca..

Devlet, pandemi döneminde vatandaşların ve işverenlerin yardımına koşarak, çeşitli isimler adı altında destek ödemeleri yapmaya devam ediyordu. Geçtiğimiz günlerde normalleşme sürecine başlanmasına rağmen, devlet destek ödemesi yapmaya devam ediyor. Gelen son bilgiye göre yeni bir işçi alımında her bir işçi için 12 ay boyunca asgari ücret üzerinden hesaplanacak bütün prim ve vergiler devlet tarafından karşılanacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdesini vermiş olduğu prim ve vergi teşviki ile işçi alımı yapan firmalara 1.556 TL destek verilecek. Bu şekilde işçilerin asgari ücret üzerinden bütün vergi ve primleri karşılanacak.

Konu ile ilgili Erdoğan, yapmış olduğu açıklamasında, “İstihdamın desteklenmesi, işgücü maliyetlerinin azaltılması amacıyla çok önemli düzenlemeleri hayata geçirdik. Yıl sonuna kadar işe alınacak her bir işçi için, asgari ücret üzerinden ödenmesi gereken tüm SGK primleri ve vergileri 12 ay boyunca karşılıyoruz” ifadesini kullanmıştı.

YASAK KALKTI

1 Temmuz tarihinde fesih yasağı ortadan kalkmış ve kısa çalışma ödeneği bitmişti. Başta yeme içme sektörü olmak üzere çeşitli sektörlerinde normalleşmeyle birlikte canlanma yaşanması yeni eleman ihtiyacını doğurdu. Bu şekilde işletmeler eleman ihtiyacını da karşılamış olacak.

18 AY UYGULANACAK

Yeni teşvik ile işveren üzerindeki birtakım yükler karşılanmış olacak. ÖÖnümüzdeki süreç içerisinde düzenlemenin detayları açıklanacak. Asgari cüret üzerinden hesaplanacak olan teşvik ile hem işçinin SGK primleri hem de işveren SGK primleri karşılanmış olacak.