Genel

Simit fiyatlarına yüzde 25 zam geldi!

Ülkemizde son dönemlerde peş peşe zam kararları alınıyor. Bir karar da Ankara’dan geldi. Gelen son bilgiye göre Ankara’da simit fiyatlarına zam yapıldı. Açıklama Ankara Pideciler Simitçiler ve Çörekçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Savaş Delibaş tarafından yapıldı.

Delibaş, yapmış olduğu açıklamasında simidin fiyatının yarından itibaren 2,50 TL olacağını duyurdu. Yazılı açıklama yapan isim, girdi maliyetlerine yüzde 80-90 oranında zam geldiğini ifade ederek, şunları söyledi:

“Ankara’da simit fiyatında pazartesi gününden geçerli olmak üzere güncelleme yapıldı. 2 liradan satılan simidin fiyatı, son dönemde girdi maliyetlerinin aşırı yükselmesi nedeniyle 2,50 liraya yükseldi”

50 KURUŞLUK ZAM GELDİ

Delibaş, bu durumda simit fiyatlarını güncellemek zorunda olduklarını ifade ederek, açıklamasının devamında şunları söyledi:

“100 gram simit 2 liradan satılırken aynı gramajdaki simit 2,50 lira oldu. 50 kuruşluk bir güncelleme yapmak zorunda kaldık. Eğer gerçek bir Ankara simidi yapmak istiyorsak, lezzetinden, kalitesinden ödün vermek istenmiyorsa, bu güncelleme kaçınılmaz olmuştur. Birçok ilde simidin 2,50 lira olduğunu söyleyebiliriz. Müşterilerimizin bizi anlayışla karşılayacağına inanıyoruz”