Genel

Uzman isimden uyarılar geldi! Bu saatler arasında sakın dışarıya çıkmayın!

Temmuz ayının ortasına gelinmesi ile birlikte Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından önemli bir açıklama yapıldı. Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen yapmış olduğu açıklamasında saat 11.00 – 16.00 saatleri arasında mecbur olunmadığı sürece dışarıya çıkılmaması gerektiğini duyurdu.

Meteoroloji Danışmanı Şen, yaptığı açıklamasında aşırı sıcak hava dalgasının ülkemizi etkisi altına alacağını söyleyerek, “Bugünden itibaren sıcaklılar 2-3 derece daha çıkacak. Mevsim ortalamalarının 3-4 derece daha üstünde sıcaklıklar seyredecek. Güneydoğu Anadolu Bölgesi, Akdeniz ve Ege Bölgesi’nin hemen hemen tüm kısmında sıcaklıklar 35 derecenin üstünde olması bekleniyor” dedi.

SAĞLIK AÇISINDAN PROBLEMLER OLUŞTURABİLİR

Uzman isim, herkes için geçerli olan uyarılarını Twitter hesabı üzerinden yaptı. Yapılan açıklamasında sıcak hava dalgasının da aslında doğal afet sayıldığını ve sağlık açısından da önemli problemler oluşturabileceğini ifade etti.

“BU SAATLER ARASINDA MECBUR DEĞİLSENİZ DIŞARI ÇIKMAYIN”

Prof. Dr. Şen, yaptığı açıklamasında şunları söyledi:

“Hafta sonu Türkiye sıcak hava dalgası etkisinde olacak. Sıcak hava dalgası da doğal afet sayılıyor. Sağlık açısından önemli problemler oluşabilir. Korunmamız gerek. Şimdiden kendinize bir ağaç gölgesi ayarlayın. Gündüz 11-16 saatleri arasında mecbur değilseniz dışarı çıkmayın”