Ekonomi

500 TL bayram harçlığı verilecek mi? E-Devlet üzerinden 500 TL bayram harçlığı başvurusu var mı?

Bayramın yaklaşması ile birlikte vatandaşlar internet üzerinden 500 TL bayram harçlığı araştırması yapıyor. İslam alemi için son derece önemli olan Kurban Bayramı bu yıl 20 – 23 Temmuz tarihleri arasına denk geliyor. Bu süreç içerisinde 500 TL bayram harçlığı verilecek mi? E-Devlet üzerinden 500 TL bayram harçlığı başvurusu var mı? Detaylar haberimizde..

Sosyal medya üzerinde 500 TL bayram harçlığı ile ilgili açıklamaların yapılmasından sonra vatandaşlar 500 TL bayram harçlığı verilecek mi? Araştırması hız kazandı. Konu hakkında araştırma yapmak isteyenler resmi makamlar üzerinden araştırmalar yapılıyor.

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre 500 TL bayram harçlığı ile ilgili tüm detaylar belli olmaya başladı.

500 TL BAYRAM HARÇLIĞI VERİLECEK Mİ?

500 TL bayram harçlığının verileceğine dair iddialar sonrasında İçişleri Bakanlığı tarafından açıklama yapıldı. Geçtiğimiz yılda bayrama yakın bir zamanda 500 TL bayram harçlığı haberlerinden sonra bakanlık açıklama yapmıştı. Geçtiğimiz yıl yapılan açıklamada, “Sosyal medya üzerinden yayılan “Açık Kapı” hizmeti üzerinden başvurulması durumunda, bayram harçlığı benzeri sosyal yardımların yapılacağı yönündeki haberler asılsızdır” ifadelerine yer verilmişti.

Bakanlık yaptığı açıklamasında 500 TL bayram harçlığı dağıtıldığına dair iddialara şu yanıt geldi: