Bilim, Teknoloji

BTK duyurdu! Cep telefonu faturalarıyla ilgili yeni karar açıklandı!

Günümüzde artık cep telefonu bir lüksten ziyade herkes için bir ihtiyaç haline geldi. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından milyonlarca telefon kullanıcısını yakından ilgilendiren önemli bir karar alındı.

Hazırlanan düzenlemeye göre faturanın son ödeme tarihinde ödenmemesi durumunda hat ilk olarak gidecek aramalara ve SMS gönderimine kapatılacak. Aynı zamanda da internet hizmeti yavaşlatılacak. Ödeme yapılmamaya devam edilmesi durumunda hat gelen ve giden aramalara kapatılırken, internet hizmeti tamamen sona erdirilecek.

CEP TELEFONU FATURASINI ÖDEMEYENLERE HİZMET YOK

Hazırlanan ve yakın zamanda uygulanması beklenen telefon faturaları ile ilgili düzenleme göre faturaların son ödeme tarihinde ödenmemesi durumunda aboneler bilgilendirilerek iletişimin ilk olarak kısıtlanacağı açıklandı. Kısıtlama sonrasında ödeme yapılmazsa, iletişim tamamen durdurulabilecek.

İNTERNET HIZI DA DÜŞÜRÜLECEK

Aynı zamanda GSM abone hattının acil arama hizmeti ve işletmeci müşteri hizmetleri dışında giden aramalara ve SMS gönderimine de kapalı olacağı açıklandı. İnternette ise bağlantı hızı her geçen gün düşürülecek.

AÇMA KAPAMA BEDELİ HAKKINDA

Hizmetlerin kısıtlamadan ya da durdurulmadan makul bir süre öncesinde aboneler kısa mesaj, arama veya sesli yanıt sistemi ile bilgilendirilecek. Açma kapama ücreti ise uygulanacak olan durumlar için asgari yedi gün önce olacak şekilde borçların ödenmemesi durumunda kısıtlama ya da durdurma işleminin yapılacağı tarih bilgisi ve tutar bilgisi aboneye bildirilecek.