Ekonomi

Yapı Kredi Bankası açıkladı! Bu listede adınız varsa acele edin!

Yapı Kredi Bankası müşterileri için önemli bir açıklamada bulundu. Banka yapmış olduğu açıklamasında 1 Ocak 2022 ile 31 Aralık 2022 tarihleri arasında zamanaşımına uğrayacak emanet ve alacaklar listesinin belirlendiğini duyurdu. Bu kapsamda bu listede adı bulunan vatandaşların kısa süre içerisinde şubeye başvuruda bulunması gerektiği ifade edildi.

Yapı Kredi Bankası açıklamasını resmi internet sayfası üzerinden gerçekleştirdi. Bu kapsamda banka 2022 yılı içerisinde zamanaşımına uğrayacak olan yatırım hizmetleri ve faaliyetleri veya yan hizmetlerden kaynaklanan her türlü emanet ve alacaklar listesine zamanaşımı sorgulama ekranından da ulaşılabileceği açıklandı.

BANKA AÇIKLAMA YAPTI

Yapı Kredi Bankası konu ile ilgili yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Yatırım hizmetleri ve faaliyetleri veya yan hizmetlerden kaynaklanan her türlü emanet ve alacaklar ile bunlara bağlı faiz, kar payı ve diğer getiriler, hesap sahibinin yaptığı en son talep, işlem veya herhangi bir şekilde verdiği yazılı talimat tarihinden, yatırım fonu ve değişken sermayeli yatırım ortaklıkları için ise tasfiye tarihinden başlayarak on yıl içinde talep ve tahsil edilmemesi halinde zamanaşımına uğrar ve YTM’ye gelir kaydedilir.

Bankamızda 2022 yılında zamanaşımına uğrayacak yatırım hizmetleri ve faaliyetleri veya yan hizmetlerden kaynaklanan her türlü emanet ve alacaklar listesine zamanaşımı sorgulama ekranından ulaşılabilir. Listede bilgileri bulunan müşterilerimizin YTM’ye devir yapılacak tarihten önce şubelerimize başvurmaları gerekmekte olup, listede belirtilen tarihe kadar işlem yapılmaması halinde söz konusu kıymetler ilgili yönetmeliğin 24. Maddesi uyarınca yatırım hesaplarındaki her türlü emanet ve alacaklar ile bunlara bağlı faiz, kar payı ve diğer getiriler Yatırımcı Tazmin Merkezi hesaplarına devredilecektir.