GenelGündem

SON DAKİKA! Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası açıkladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın bugünkü Kabine Toplantısı ardından yapacağı açıklamalar merakla bekleniyordu. Erdoğan, vatandaşların Kurban Bayramı‘nı kutlarken tatil süresi ile ilgili açıklamalarda da bulundu.

İşte açıklamanın detayları…

“Virüsün yeni varyantları dünyayı tehdit ediyor. Biz hem sağlık sistemimizin gücü hem aşılama oranlarımızla nispeten iyi bir noktadayız. Temizlik, maske ve mesafeden taviz vermemeliyiz.

Aşılamanın nispeten düşük olduğu yerler tehdit altına girebilir. Ciddi gayretler ve fedakarlıklarla elde ettiğimiz avantaja sahip çıkmak mecburiyetindeyiz.

Normalleşmeyle beraber üretim ve ihracatta bir yükseliş trendi başladı. Turizm sektörümüz son süratle çalışıyor. 2021’de ihracatımızı 200 milyar doların üzerine çıkartarak tüm zamanların rekorunu kıracağız. Pek çok şehrimizde OSB’ler yetersiz kaldığı için yenilerinin kuruluş hazırlıkları yapılıyor. Gaziantep’te 6’ncı OSB kuruluyor.

Yetişmiş eleman istihdamı konusunda sıkıntı arttığı için mesleki eğitimde yeni bir plan üzerine çalışıyoruz. Meslek okullarını sanayi bölgelerine yakın yerlerde açarak okul eğitimi ile pratik eğitimi birleştiriyoruz.

 

 

Karayolları Genel Müdürlüğümüzün işletmesindeki otoyollar ve köprülerde bayram vesilesiyle uygulanacak ücretsiz geçişler cuma gece yarısı başlayacaktır.

Bayramınızı şimdiden tebrik ediyorum. Bayramda Kuzey Kıbrıs’ta olacağız.”

TATİL AÇIKLAMASI GELDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurban Bayramı tatili ile ilgili olarak da, “Pazartesi günkü yarım günü idari tatil olarak belirleme kararı aldık. Fiili olarak 16 Temmuz-26 Temmuz’a kadar tatil etmiş oluyoruz. 16’sında mesai olacak” şeklinde konuştu.

Buna göre Kurban Bayramı tatili toplamda 9 gün olarak uygulanacak.