Sağlık

Bayram öncesinde koronavirüste kötü haber!

Ülkemiz koronavirüs salgını ile mücadele ederken, son dönemlerde aşılama hızının düşmesi ile birlikte toplum bağışıklığının zora girdiği duyuruldu. İlk günlerde günlük 1,5 milyon doz olan aşılama hızı son günlerde yavaşladı. Son günlerde delta varyantının da etkisini göstermesi ile birlikte tedirgin eden bir açıklama geldi.

Bayram öncesinde koronavirüsle ilgili bir kötü haber geldi. Delta varyantının ağustos ayından itibaren ülkemizde etkili bir şekilde görülebileceği duyuruldu. Aynı zamanda bayram hareketliliğinin artması beklenirken vaka sayısının 10 binlere çıkmasından endişe ediliyor.

AŞILAMADA SON DURUM NE?

İlk dönemde aşılama çalışmaları 1 milyonu buluyordu. Ancak son günlerde aşılama hızının düşmesi ile birlikte vatandaşlar tedirgin etmeye başladı. Türkiye aşı tablosuna göre toplam yapılan aşı sayısı 58 milyon 707 bin 910 oldu.

SONBAHARDA TOPLUM BAĞIŞIKLIĞININ YAKALANMASI ZOR

Aşılama çalışmalarının başında sonbahar aylarında toplumsal bağışıklığın kazanılması hedefleniyordu. Ancak düşük giden aşılama hızı ve artış göstermeye başlayan delta mutasyonu ile toplumsal bağışıklığının sonbaharda yakalanmasının zor olduğu ifade ediliyor.

BAKAN KOCA AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamasında, “Hoş geldin Edirne. Hedef nüfusun %75’inden fazlası aşı olan 4. Şehrimiz Edirne oldu. Tüm illerimizin en kısa sürede mavi renge dönmesi için aşınızı olun” ifadelerini kullanmıştı.