Ekonomi

Kabul edildi! Asgari ücret desteği geliyor!

Gelen bir son dakika haberine göre ekonomik düzenlemeleri içerisinde barındıran torba kanun teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi. Buna göre asgari ücretli işçi çalıştıran işverenlere, devlet tarafından 75 TL asgari ücret desteği verilmesi kararlaştırıldı.

Gelen son bilgiye göre devlet asgari ücretli çalışan işçiler için işverene 75 TL asgari ücret desteği verecek. Verilecek olan destekte sektör ayrımı yapılmayacak.

BU DESTEK ÇALIŞANA YANSIYACAK MI?

Verilecek olan bu desteğin asgari ücretli çalışana yansıyıp yansımayacağı henüz belli değil.

Söz konusu benzer bir çalışma 2016 yılında faaliyete alınmıştı. Ancak kanuna ilişkin tarih güncellemesi yapılmadığı için verilmesi gereken destek bir türlü işverene verilmemişti.

Kanun maddesi Meclis Genel Kurulu tarafından kabul edildi. Buna göre devlet tarafından asgari ücretle işçi çalıştıran işverenler desteklenmiş olacak.

“TEŞEKKÜR EDERİZ”

TİSK konu ile ilgili yapmış olduğu açıklamasında teşekkür ederek şu ifadeleri kullandı:

“İş dünyamızın beklentileri arasında yer alan asgari ücret desteğiyle ilgili gelişmeleri son ana kadar dikkatle takip ettik. İlgili bakanlıklarımıza ve hükümet yetkililerimize konuya dair taleplerimizi ilettik. Tüm bu süreç güzel bir noktaya bağlandı ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, asgari ücret desteğiyle ilgili düzenlemeyi kabul etti. Yapıcı çağrılarımıza yanıt veren başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Prof. Dr. Vedat Bilgin’e, bakanlarımıza, komisyon üyesi vekillerimize ve bürokratlarımıza teşekkür ederiz”

Bir Yorum

  1. Hep işvere verin zaten işçiye gerek yok işçinin ihtiyacı yok yazıklar olsun