EkonomiGenel

30 gün içinde başvurana İŞKUR 2862 TL veriyor! Hesaplara yatıyor!

İŞKUR, hem işsiz vatandaşları istihdam etme hem de çeşitli maddi katkılarla destekleme konusunda en etkili ve yetkin kurum olarak biliniyor. 30 gün içinde yapılan başvurulara en az 6 ay boyunca yapılan ödemeler de İŞKUR‘un maddi yardımlarından biri. İŞKUR üzerinden 30 gün içinde başvurusunu yapanlar, en az 6 ay boyunca ödeme alıyor. İşsizlik aylığı kapsamında verilen bu ücret 2862 TL olarak biliniyor. Ancak başvuru süresi aşılırsa ödeme de azalabiliyor. İşte İŞKUR desteğinin detayları…

 

Kendi isteği dışında işten çıkarılanlara İŞKUR tarafından yapılacak bu ödemeye başvuruların, işten çıkarılmayı takip eden 30 gün içinde yapılması gerekiyor. Böylelikle başvuru yapan vatandaşlar her ay düzenli olarak 2862 TL ödeme alabiliyorlar. 30 günlük süre geçilirse en düşük işsizlik maaşı olan 1431 TL olarak ödeniyor. Ödemeler en az 6 ay boyunca devam ediyor.

Verilecek işsizlik maaşları çalışma hayatında alınan brüt maaşın yüzde 40’ına göre hesaplanıyor. En yüksek işsizlik aylığı 2862 TL olarak belirlendi.

İŞSİZLİK AYLIĞI NEDİR?

Çalışılan sigortalı işten çıkarılan ya da kendi isteği dışında ayrılmak zorunda kalan vatandaşlara İŞKUR, işsizlik aylığı bağlıyor. Çalışanın işinden ayrılmasının ardından başka bir iş bulana kadar geçen sürede yaşayacağı maddi zorluğu en aza indirgemek amacıyla verilen bu aylık binlerce vatandaşın cebini rahatlatmaya devam ediyor.

 

İşsizlik Maaşı Alanlar Ne Yapmalı?

İŞKUR, işsizlik maaşı almakta olan vatandaşlar için bazı şartlar sundu. Bu şartlara göre aşağıdaki durumları İŞKUR’a bildirmeyen vatandaşların işsizlik maaşları kesiliyor:

Kişinin ikametgâh adresinin değişmesi.

Bir kurumdan aylık almaya başlanması.

Yetki bulunan bir sağlık kuruluşuna yatılması.

Askerlik görevine başlanması.

Ülke dışına çıkılması.

Herhangi gelir getiren veya sigortalı bir işe başlanması.