Genel

12 yaşındaki çocuk Kuran kursunun tuvaletinde asılı bulundu!

Muş’ta bir Kuran kursunun tuvaletinde 12 yaşında ki bir çocuk kapı kulpuna asılı bir şekilde bulundu. Hastaneye kaldırılan çocuk hayatını kaybetti. Kapıya kemer ile asılı bulunan çocuğun intihar ettiği öne sürülse de maktulün ailesi bu iddiayı reddetti.

Ailesi Diyarbakır’da bulunan ve Muş’taki Karşıyaka Kuran Kursu’na gönderilen 12 yaşındaki Mehmet Halit Yavuz, 3 Temmuz’da kursun tuvaletinin kapısına kemerle asılı olarak bulundu. İmamlığını amcasının yaptığı camiye bağlı Kuran kursundan yaralı olarak hastaneye kaldırılan Mehmet Halit Yavuz bugün yaşamını yitirdi.

Yavuz’un kurs tuvaletinde intihar ettiği iddialarını ailesi reddetti. Alınan bilgiye göre Mehmet Halit Yavuz, Muş’a gittikten 3 gün sonra ailesini arayarak “Ben imam olacağım” diyerek iyi olduğunu söyledi. 4 gün sonra ise Mehmet Halit Yavuz’un ‘intihar’ ettiği bilgisi aileye verildi. Olayla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Yavuz ölmeseydi bir gün önce annesi Muş’a ziyarete gidecekti. Aile bireyleri, annesinin geleceğini duyan Yavuz’un çok sevindiğini ve dayısına kurstan sonra Muş’u gezmek istediğini söylediğini aktardı.

Aile, tüm bu yaşananlar üzerine çocuklarının intihar etmediğini ve ölümünden şüphe duyduklarını söyledi. Olayla ilgili soruşturma devam ederken Yavuz’un otopsi raporu ve olayla ilgili ayrıntılar önümüzdeki günlerde belli olacak.