Gündem

Hasan Cevher’i Öldüren Polis Memuru Tutuklandı!

Dün öğle saatlerinde bir polis memuru tarafından açılan silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Hasan Cevher bugün toprağa verilirken, zanlının da tutuklandığı ortaya çıktı. Hakkari İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Cevher‘i görevi başında öldüren Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Nasuh Çulcu yaralanmış ve tedavi altına alınmıştı. Tedavisi biten Çulcu tutuklanarak cezaevine gönderildi.

DETAYLAR ORTAYA ÇIKTI

Hakkari’de Özel Harekat Şube Müdürlüğü’nden Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ne tayini çıkan polis memuru Nasuh Çulcu, aynı şubede çalışan meslektaşı kadın komiser yardımcısı ile yakınlık kurmak istedi ancak kadın komiser buna olumsuz yanıt verdi. Durumu amirlerine belirtmesi üzerine İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Cevher Nasuh Çulcu’ya uyarıda bulundu. Çulcu’nun silahına el konuldu.

Bürodaki memurlara silah çekmesinin ardından polisevine dönen Çulcu doğrudan yemekhaneye giderek o sırada yemeğini yiyen Cevher’i başından ve omuzundan vurdu. Kendisi de başka bir polis memuru tarafından vurularak ardından Hakkari Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Tedavisi bugün tamamlanan Çulcu saat 16.00 sıralarında adliyeye sevk edildi ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Hakkari Cezaevi’ne gönderildi.

Hasan Cevher ise bugün Yüksekova’da düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Şehit Hasan Cevher iki çocuk babasıydı.