GenelGündem

Kurban Bayramı yaklaşırken uyarı geldi! Kurban kesecekler dikkat!

Kurban Bayramı kapıdayken Diyanet İşleri Başkanlığı da kurban kesimlerine ilişkin uyarılarda bulundu. Kurban Bayramı öncesi, ticari kuruluşlar tarafından yapılan vekâletle kurban satışının et satın almaya dönüşmemesi gerektiği konusunda uyardı.

Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından yapılan açıklamaya göre vekâleten kurban organizasyonlarındaki satışlarda, kurban sahiplerine belli kiloda et miktarının taahhüt edilmemesi gerekiyor. Yapılan açıklama ise şu şekilde:
“Kurban kesilmeden önce kimin adına kesileceği belli olmalı. Kurbanlıkların kimin adına olduğu belirlenmeden topluca kesilmeleri caiz değil. Ayrıca önceden belirlenen hissedarlar adına kesilen bir hayvana kesimden sonra başkası ortak edilmemeli.”
Diyanet İşleri Başkanlığı aynı zamanda altı kişi adına kesilen bir büyükbaş hayvana, kesimden sonra yedinci kişinin dâhil edilemeyeceğini de hatırlattı.
Satıcının, kurbanın eti, kellesi, deri veya sakatatlarını veya bunların bir kısmını satarak kazanç elde etmeyi planlamasının kurban ibadetini geçersiz kılacağı da belirtildi.