Gündem

Vaka sayılarında artış bugünde devam etti!

Türkiye’de son 3 gündür Koronavirüs vaka sayılarında korkutan bir artış söz konusu. Neredeyse yüzde 50 artan vaka sayıları 7 bine yaklaştı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu Covid-19 vaka artışlarının özellikle aşı olma oranlarında en düşük illerde görüldüğünü belirtti. Uzmanlar ise bu artış trendinin devam etmesi sonunda önümüzde ki ay sıkı tedbirlerin alınması ile sonuçlanabileceği konusunda uyarılarda bulundu.

Bakan Koca: Vaka sayısı bir kaç kat artıyor!

14 Temmuz 2021 tarihli açıklanan vaka tablosuna göre son 24 saatte tespit edilen vaka sayısı 6 bin 907 oldu. Bu hastalar içerisinde kaç kişide delta varyantı tespit edildiği kesin rakamlarla açıklanmasa da dün Bakan Koca, Türkiye’de delta varyantı tespit edilen sayısının bine yaklaştığını belirtti. Son güncel tabloyu değerlendiren Koca, Bilim Kurulu toplantısı sonrasında yaptığı açıklamalarda ‘’Son bir haftada vaka sayılarında yükselme eğilimi var. Aşılama oranı düşük olan illerde vaka sayısı bir kaç kat artıyor” ifadelerini kullandı.

En yüksek aşılama oranına sahip iller; Muğla, Çanakkale, Kırklareli, Edirne, Balıkesir, Amasya, Eskişehir, Aydın, İzmir, Bilecik.

En düşük aşılama oranına sahip iller; Gümüşhane, Iğdır, Bingöl, Batman, Muş, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Şanlıurfa, Bitlis.

DÜN VAKA VE VEFAT SAYISI KAÇTI?

Bakanlığın 13 Temmuz verilerine göre, 234 bin 439 test yapılmıştı. Dün, 6 bin 285 vaka tespit edilirken, 46 kişi hayatını kaybetmiş ve 5 bin 162kişi sağlığına kavuşmuştu.