Sağlık

BioNTech ve Sinovac koronavirüs aşısı olacaklar için yeni karar!

Türkiye koronavirüsün etkisini azaltmak ve vaka sayılarını düşürebilmek için aşılama aşılamalarına hız kazandırdı. Dün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında Bilim Kurulu toplantısı düzenlendi. Düzenlenen toplantı sonrasında YouTube kanalı üzerinden açıklama yapan Bakan Koca, BioNTech ve Sinovac koronavirüs aşısı olacaklar için yeni kararı da açıkladı.

Bakan Koca, yaptığı açıklamasında aşı uygulamasında birtakım güncellemelerin olduğunu duyurdu. Buna göre ilk doz aşısını Sinovac olanlar 2. Doz aşılarını 4 hafta sonra, ilk doz aşılarını BioNTech olanlar ise 2. Doz aşılarını 3 hafta sonra olabilecekler.

Koca, açıklamasının devamında bayrama kadar hedefin 1. Ve 2. Doz aşıların olunması gerektiğini söylerken, vaka artışlarının başladığını da söyledi.

AŞI UYGULAMASINA YENİ DÜZENLEME

İşte Bilim Kurulu toplantısı sonrasında Bakan Koca’nın aşı ve vaka sayısına ilişkin açıklaması:

“Bilim Kurulumuz aşı uygulaması konusunda da bazı güncel gelişmeleri değerlendirdi. Birinci doz aşısını tamamlanan vatandaşlarımız için Sinovac aşısı olanlar 2. doz aşılarını 4 hafta sonra, BioNtech aşısı olanlar ise 2. doz aşısını ise ilk dozdan 3 hafta sonra olabilirler. Günü gelmişse randevunuzu alarak aşı olmaya gidebilirsiniz. Hedefimiz bayrama güvenle girmek için bayrama kadar 1. ve 2. doz aşılarımızı olmaktır.

Aşı programımızın başarısına rağmen vakalarda artış eğilimi var. Elbette yeniden kısıtlamalara ihtiyaç olacak bir gündemde değiliz ancak tedbirlere uymaz ve aşımızı olmazsak telafisi güç günlerle karşılaşabiliriz. Güçlü bir normale dönüşün şartı aşı olarak toplum bağışıklığı sağlanana kadar tedbirlere uymaktır”