Ekonomi

Paraya ihtiyacı olanlara SMS ile kredi veren bankalar duyuruldu! Anında hesabınıza yatıyor!

Pandemi döneminde pek çok vatandaşın nakit paraya olan ihtiyacı artmış durumunda. Kredi çekmek isteyen vatandaşlara SMS ile kredi verecek bankalar tek tek duyuruldu. Bankaya gitmeden ekonomik ihtiyaçlarını online olarak karşılamak isteyenler için açıklamalar peş peşe geldi.

Bankalara gitmeden ihtiyaçlarını karşılamak isteyenler için telefon kredi başvuru yapma yöntemlerini araştırmaya başladı. Bankalar artık çoğu müşterilerine mobil bankacılık üzerinden anlık olarak hizmet veriyor. Bu şekilde de kredi başvurusunda bulunmak anında kolay bir hale geldi. Peki, SMS ile kredi alınabilecek bankalar hangileri?

SMS İLE KREDİ VEREN BANKALAR

SMS ile anında kredi alabileceğiniz bankalar açıklandı.

Vakıfbank, Finansbank, Aktif bank, Akbank ve Ziraat Bankası başta olmak üzere pek çok banka SMS ile kredi veriyor. Kredi başvurusunu, şubelere gitmeden de SMS olarak gerçekleştirebilirsiniz.

AKTİF BANK KREDİ BAŞVURUSU

Aktif Bank SMS ile kredi veren bankalar arasında yerini alıyor. SMS kısmından “KREDİ” yazarak boşluk bıraktıktan sonra T.C. kimlik numarasını yazarak 3050’ye SMS göndermeniz yeterli olacaktır. 40 bin TL’ye kadar kredi verilmektedir.

AKBANK KREDİ BAŞVURUSU

Akbank SMS ile kredi alabileceğiniz bir diğer banka olarak ifade edildi. Başvurmak için KREDİ yazarak boşluk bıraktıktan sonra 4425 adresine SMS atarak başvuruda bulunabilirsiniz.

ZİRAAT BANKASI

Ziraat Bankası için “TUKETİCİ” yazarak “T.C. kimlik numarası”nı yazarak 4747 adresine SMS göndererek başvuruda bulunabilirsiniz. Ziraat Bankası sunduğu kredide 12, 24 ve 36 aylık faiz oranları olduğu belirtiliyor.

RED CEVABI ALANLAR NE YAPABİLİR?

Kredi başvurusunda bulunacak olanlar red cevabı almaları durumunda yeni başvuru yapmak yerine bankaya giderek kredi notunu öğrenmesi gerekiyor. Genellikle kara listede ya da kredi notu düşük olanlara red cevabı verilmektedir.

Kredi notuna göre red cevabı alan kişinin başka bir bankaya başvurması, kredi notunun daha da olumsuz etkilenmesine neden olacaktır.