Genel

Ehliyet ve kimlikler için yeni karar!

Ülkemizde yaşayan herkesi yakından ilgilendiren önemli bir karar açıklandı. Konu ile ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yapmış olduğu açıklamasında Elektronik Kimlik doğrulama Sistemi’ni tanıtarak detayları aktardı.

Bakan Soylu, açıklamasında uygulamaya geçecek olan Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi’nin kimlik kartının yetkili kurum tarafından verildiğini, kişinin kartının sahibi olduğunu, kimlik doğrulama işleminin nerede, ne zaman, kim tarafından, niçin gerçekleştirildiğini göstereceğini belirtti.

TEMMUZ SONUNA DOĞRU YAYGINLAŞACAK

Bu sistemin 16 noterlik, 5 Ziraat Bankası şubesi, Çankaya, Yenimahalle ve Keçiören Tapu Müdürlüğü’nde uygulandığını belirtti. Bakan açıklamasının devamında sistemin temmuz ayının sonuna doğru daha da yaygınlaşacağını vurguladı.

BAŞKALARIN YERİNE SINAVA GİRMENİN ÖNÜNE GEÇİLECEK

İçişleri Bakanı Soylu, açıklamasında “Dünyanın neresinde ‘patates hat’ diye bir şey var? Farklı kimliklerle alınan hatlar var. Bu birilerini üzecektir ama hakkaniyeti sağlam bir hale getirecektir. Birilerinin yerine ÖSYM sınavlarına girdiler. Birilerinin yerine başka sınavlara girmenin de önüne geçecek” dedi.

TEKNİK ALTYAPI TAMAMLANDI

Soylu, açıklamasının devamında üzerinde çalıştıkları bir başka projenin ise e-imzanın yeni kimlik kartlarına yüklenmesi olduğunu müjdeleyerek, konu ile ilgili çalışmaların teknik altyapı kısmının tamamlandığını söyledi.