Ekonomi

Hesaplara yatıyor! En az 1.108 TL banka hesaplarına yatırılacak!

Yüzbinlerce işçiyi rahatlatacak haber geldi. 3. tediye ödemelerinin ne zaman yapılacağı Resmi Gazete’de duyuruldu. Kamu işçilerine yılda 52 günlük yapılan tediye ödemeleri bu ay ne zaman yatacak? Ne kadar ödeme alınacak? İşte detaylar…

29 Ocak’ta yapılan ilk ödemenin ardından ikinci ödeme 11 Mayıs’ta gerçekleşmişti. 3. tediye ödemesinin de Temmuz ayında yapılması bekleniyordu. Resmi Gazete’de yayımlanan tarihle vatandaşların 3. tediye ödemelerini ne zaman alacakları belli oldu.

Ödemeler Hangi Gün Yatıyor?

6772 Sayılı Kanun Kapsamına Giren Kurumlarda Çalışan İşçilere 2021 Yılında Verilecek İlave Tediyenin Sürelerinin Belirlenmesi Hakkındaki Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Karara göre kamu işçileri 2021’de yapılacak olan tediye ödemelerinin ilk yarısını 16 Temmuz’da, Kurban Bayramı’nın hemen öncesinde öncesinde alacak.

Ödemelerin ikinci yarısı ise 17 Aralık tarihinde yapılacak.

Peki Kimler Tediye Ödemesi Alıyor?

Kamu işçilerine 6772 sayılı kanun kapsamında yılda 52 günlük ilave tediye ücreti ödeniyor. Bu haktan bütün kamu çalışanları faydalanabiliyor.
Yılda 4 eşit taksitle 13 gün olmak üzere toplamda 52 günlük olarak ödenen tediye ödemesi, yılda iki defa 26 günlük olarak da ödenebiliyor.
Tediye Tutarı Ne Kadar Oldu?
Tediye tutarı, şçinin günlük ücreti üzerinden hesaplanıyor ve 52 günlük ücretinin yarısı kadar ödeme sağlanıyor. Tediye hesaplaması, işçinin esas ücretinin aylık toplamına göre yapılıyor. Brüt ücret üzerinden hesaplanan tediye ücretinde bu yıl düşük ödeme 1.108 TL olarak belirlendi. Asgari ücretle çalışan işçi de bu sene içinde 52 gün üzerinden net 3 bin 646 TL ödeme alabiliyor.