GenelGündemSağlık

BİLİM KURULU ÜYESİNDEN UYARI GELDİ! SALGININ SEYRİ DEĞİŞEBİLİR!

Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Seçil Özkan’dan 9 günlük Kurban Bayramı tatili için koronavirüs uyarısı geldi. Özkan, bayramda kurallara uyulmaması durumda salgının seyrinin değişebileceğinin ve yeni pikle karşı karşıya geleceğimizin altını çizdi.

 

Kurban Bayramı tatili ile ilgili uyarılar hız kesmeden gelmeye devam ediyor. Son olarak Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Birimi Öğretim üyesi ve Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Seçil Özkan da, vatandaşları aşı ve dikkat edilmesi gereken kurallar konusunda uyardı.

Özkan, “Bayramda mutlaka dikkat etmeyi öneriyorum. Benim tavsiyem ziyaretleri az tutalım. Aynı haneden olan kişiler aynı masada yemek yemeli. Yine ziyaretleri yakın akrabalarımızla sınırlı kalmasını öneriyorum. Kapalı ev ortamında herkes aynı anda maskesini çıkarmamalı” dedi.

Salgının Seyri Değişebilir

Kurallara uyulmazsa salgının seyrinin değişebileceğini ifade eden Özkan açıklamalarına şu şekilde devam etti, “Bayramda kurallara uymaz ve aşımızı da olmazsak virüs, dönem dönem değişime uğruyor yeni bir varyantla yeni bir pik yapabiliriz. Biz artık istiyoruz ki eylül- ekim gibi çocuklarımız okula gitsin, bizler normal yaşantımıza dönelim. Virüs ve bu salgın çok değişik. Yeni yeni literatür çıkmaya başladı. Yeni yeni bilgiler ediniyoruz. Hiçbir şey kesin değil. En büyük tavsiyem, korunmaya devam edelim.”

Prof. Dr. Özkan maskelerin takılmaya devam edilmesi konusunda da uyarıda bulundu: