Gündem

Yeni rektörden şok adım! Giriş yasağını kaldırdı!

Melih Bulu‘nun Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğü görevinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın kararıyla alınmasının ardından, yerine atanan yeni rektör Prof. Dr. Mehmet Naci İnci şok bir adım attı. İnci, Bulu‘nun koymuş olduğu mezunlara giriş yasağını kaldırdı.

Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararnamesiyle Prof. Dr. Melih Bulu, Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğü görevinden alınmıştı. Yerine ise vekaleten, yardımcısı olan Prof. Dr. Mehmet Naci İnci atandı.

Koronavirüs Tedbirleri Kapsamındaydı

Prof. Dr. Melih Bulu rektör olarak atandığı süre zarfında gerek konuşmaları gerek koyduğu yasaklar ve sınırlamalar ile gündeme geldi. Bulu’nun Boğaziçi Üniversite mezunlarına getirdiği üniversiteye giriş yasağı da gündeme bomba gibi düşmüştü. Melih Bulu, bunun koronavirüs tedbirleri kapsamında atılan bir adım olduğunu ifade etmişti. Ancak görevden alınan Bulu’nun kendisi de şu anda “mezun” statüsünde.

 

“Görevden alınan Melih Bulu, kendi getirdiği “mezunlara giriş yasağı” uygulaması devam ederse Boğaziçi’ne giremeyecek” haberlerinin bugün gündem olmasının ardından Prof. Dr. Mehmet Naci yönetiminde yeni bir karar alındı ve Boğaziçi Üniversitesi mezunlarına getirilen giriş yasağı kaldırıldı.

Personellere gönderilen e-postalarda herhangi bir kısıtlamanın söz konusu olmadığını, mezunların ve akademik personellerin HES kodu ve kimlik kartlarıyla kampüse giriş yapabilecekleri ifade edildi.