GenelGündem

Kurban kesecekler dikkat! Diyanet’ten kurban açıklaması geldi!

Kurban Bayramı yaklaşırken vatandaşlar da kurban kesimiyle ilgili sorularına yanıt aramaya devam ediyor. Bu sorular doğrultusunda bir açıklama da Diyanet İşleri Başkanlığı‘ndan geldi. Diyanet, “Krediyle kurban kesilebilir mi” sorusuna yanıt verdi.

Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı, sitede yayımlanan duyuru ile “Banka kredisiyle kurban kesilir mi” sorusuna yanıt verdi.

Yayımlanan açıklamada, kurban kesmenin dinin hükümlerine göre zengin olarak kabul edilen, varlıklı Müslümanlara farz olan bir ibadet olduğu vurgulandı.

Diyanet, ibadetin yerine getiriliş şeklinin nasıl olması gerektiği konusunda da açıklamalarda bulundu. Açıklamada, kurbanın nakit veya borç yoluyla alınabileceği söylendi.

Faiz Ödeyerek Alınamıyor

Başkanlık, yayımlanan açıklamanın devamında faiz ödeyerek kurbanlık almanın doğru olmadığını da belirtti. Faiz ödenecek şekilde kesilen kurbanın günah olduğunun altı çizilirken Bakara Suresi’ni temel olarak gösterdi:

“Faizli borç alması durumunda faiz verme yasağını işlediği için günaha girmiş olur. (Bkz. Bakara, 2/275-279; Müslim, Müsakat, 105, 106; Ebü Davüd, Büyü’, 4). Kendi imkanlarıyla kurban kesemeyecek olanların böyle yöntemlere başvurmaları dinen uygun değildir.”