Dünya

Son Dakika sel felaketi! 103 kişi öldü 1300’den fazla kişi kayıp

Almanya ve Belçika’da meydana gelen sel felaketinin bilançosu yükseliyor. Meydana gelen sel felaketinde son dakika olarak verilen bilgilerde; can kaybı 103 olurken 1300’den fazla kişinin kaybolduğu belirtildi.

Resmi açıklamalara göre, Rheinland-Pfalz’da en az 60, Kuzey Ren-Vestfalya’da en az 43 kişi yaşamını yitirdi. Belçika’da’da da ölü sayısı 22’ye yükseldi. Liege kentinde kayıp olan 13 kişinin aranmasına da devam ediliyor.

Bölgeye normalin 20 katı daha fazla yağmur yağmasının neden olduğu belirtiliyor. Almanya Başbakanı Angela Merkel, Washington DC’ye yaptığı ziyarette, sel felaketinde ki üzüntüsünü dile getirerek, “Bu felakette hayatını kaybedenler için üzülüyorum. Ölü sayısının daha da artacağını düşünüyoruz. Henüz kesin bir rakam veremeyiz ama ölü sayısının çok alabileceği konusunda endişeliyiz” dedi.

Beyaz Saray’da konuşan Merkel, günün “korku, umutsuzluk, acı ile karakterize olduğunu ve yüz binlerce insanın aniden felaketle karşı karşıya kaldığını” söyledi.

Bu felakette sevdiklerini kaybeden ya da hala kayıp insanların akıbetinden endişe duyan herkes için yüreğim yanıyor” dedi.

En kötü etkilenen Alman köyleri arasında, birkaç evin çöktüğü ve düzinelerce insanın bulunduğu Schuld vardı.

İnişli çıkışlı tepeler ve küçük vadilerden oluşan volkanik bir bölge olan Eifel’de trafiğe kapatılan yollar ve telefon ve internet kesintileri kurtarma operasyonlarını sekteye uğrattı. Bazı köyler, eski tuğla ve ahşap evler ani akan suya dayanamadığından, dar sokaklardan fışkıran ağaçlar ve diğer enkazları taşıyarak moloz haline geldi.