Kültür-sanat

16 Temmuz MasterChef deniz mahsülleri pilaki nasıl yapılır? Deniz mahsülleri pilaki tarifi ve malzeme listesi

MasterChef Türkiye yarışması tüm hızı ile devam ederken, bir üst tura çıkmak isteyen yarışmacılar jürinin istediği deniz mahsülleri pilaki yemeğini yapmaya çalışacak. Yapımını son derece dikkat gerektiği deniz mahsülleri pilaki yemeği için jüriden tam puan alan tek yarışmacı bir üst kademeye geçecek.

16 Temmuz MasterChef yarışmasını ilgiyle takip edenler internet üzerinden deniz mahsülleri pilaki nasıl yapılır? Sorusunun cevabını araştırmaya başladı.

16 TEMMUZ MASTERCHEF DENİZ MAHSÜLLERİ PİLAKİ YEMEĞİ

16 Temmuz Cuma MasterChef yarışması TV8 ekranlarında yayınlanmaya devam ederken, evde deniz mahsülleri pilaki denemek isteyenler için deniz mahsülleri pilaki tarifi ve malzeme listesi ile birlikte deniz mahsülleri pilaki nasıl yapılır? Sorusunun cevabı şu şekilde:

600 gram orta boy karides (Ahtapot ya da somon olabilir)

Yeteri kadar su

Yarım çorba kaşığı sirke

Yarım demet maydanozun sap kısımları

2 adet havuç

1 adet küçük boy kereviz

8 adet arpacık soğan

5 dal taze soğan

2 diş sarımsak

Tuz, karabiber

Yarım su bardağı zeytinyağı

Üzerine:

Dereotu ve limon dilimleri

YAPILIŞI

KARİDESLERİ bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su, sirke ve maydanoz sapı ekleyip haşlayın. Süzüp kabuklarını soyun.

Havuçları ve kerevizi temizleyin. Havucu halka, kerevizi kuşbaşı doğrayıp, diri kalacak şekilde haşlayın. Arpacık soğanları temizleyin.

Taze soğan ve sarımsağı ince kıyın. Zeytinyağını bir tavaya alıp, sarımsak, arpacık soğan ve taze soğanı kavurun.

Üzerine 2 su bardağı sıcak su ekleyin.

Kaynamaya başlayınca, karides, havuç, kereviz, tuz ve karabiber ilave edin. Kısık ateşte suyunu yarı yarıya çekinceye kadar yaklaşık 20 dakika pişirip ocaktan alın. Dereotu ve limon dilimleri ile süsleyerek servis yapın.