Genelİş İlanları

Yüzbinlerce eleman açığı oluştu! Arkadaşını getirene prim veriliyor!

Pandemi sürecinde işsiz kalan kafe ve restoran çalışanları 1 Temmuz’da normalleşmenin başlamasına rağmen geri dönmeyince sektörde büyük bir personel açığı oluştu. Komi ve garson başta olmak üzere 300 bin kişi açığın oluştuğu sektörde acil ihtiyaç nedeniyle peş peşe ilanlar açılıyor.

Happy Moon’s Grup Başkanı Hüseyin Aymutlu pek çok çalışanın işten ayrıldığını belirtti ve şu anda restoran, kafe ve büfeler açılsa da bir belirsizlik olduğunu, bu nedenle memleketine gidenlerin dönmek istemediğini açıkladı. Farklı sektöre geçenlerin de olduğunu ekleyen Aymutlu, “Sektör olarak eleman sıkıntısı yaşıyoruz. Her pozisyonda en az 300 bin kişiye ihtiyaç var” dedi.

ARKADAŞINI GETİRENE 1.500 TL PRİM VAR

Aymutlu sözlerine prim kampanyasını açıklayarak devam etti:

“Bizim 450 kişiye ihtiyacımız var. Eleman bulana prim veriyoruz. ‘Arkadaşını getir, üç ay çalışsın, 1.500 TL verelim’ diyoruz. En çok garson ve komiye ihtiyaç var. Yıllardır herkes memleketten İstanbul’a geliyor diyorduk. Şimdi gelenler memleketine dönüyor. Pandemiye 2.000 çalışanla girdik, 1.600’ü geri döndü, 400’ü bir yerlere gitti. Şu anda tekrar 400’ün 200’ünü yerine koyduk. 200 – 300’ü daha geri koymaya çalışıyoruz. Yeni açılacak şubelerimizle birlikte ihtiyacımız 400’ü geçiyor. Şu anda bütün enerjimizi eleman bulmaya ve yetiştirmeye harcıyoruz.”

‘ZAM YAPTIK’

Hüseyin Aymutlu maaşlara yüzde 20 oranında zam yapıldığını da belirtti. Aymutlu’nun açıklamasına göre yaz sezonunda Bodrum’da çalışan bir garson bahşişlerle birlikte aylık 6-7 bin TL arası, komiler ise 4 bin TL gelir elde edebiliyor.