Ekonomi

TBMM’de kabul edildi! Asgari ücret desteği geliyor!

Gelen bir son dakika haberine göre ekonomik düzenlemeleri de içerisinde barındıran torba kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı. Buna göre işverenlerin maliyetlerinin azaltılması, istihdamı koruması ve artırmalarını desteklemek adına 2016’dan 2020 yılının sonuna kadar sağlanan asgari ücret desteği devam edecek.

Ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.

Yasalaşan kanuna göre, güvenlik korucularının aylık alacağı ücretin, asgari ücretin altına düşmesi durumunda aradaki fark tazminat olarak verilecek.

DÖNER SERMAYEDEN EK ÖDEME

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunda eczacı ya da tabip olarak çalışa kişilere ek ödeme gerçekleştirilecek.

Sağlık Bakanlığın üzerinden sağlık hizmeti sunmak üzere kamu kurum ve kuruluşları ile protokol yapmasına imkan veren ve süresi sonlanan protokol daimi düzenleme ile dönüştürülecek.

ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ

Gelen kanunla birlikte işverenlerin maliyetlerini azaltmak adına 2016 yılından 2020’nin sonuna kadar verilen asgari ücret desteği devam edecek.

Finansmanı İşsizlik Sigortası Fonundan karşılanacak şekilde işverenlere, ödenecek günlük sigorta priminden mahsup edilerek günlük olarak 2i50 TL, aylık 75 TL asgari ücret desteği verilecek. Karar 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren geçerli olacak.