Genel

Meteoroloji uzmanı tarih ve saat verdi! Sakın dışarıya çıkmayın!

Ülkemizde yaşayan herkesi yakından ilgilendiren çok önemli bir açıklama yapıldı. Son dönemlerde 81 ilde etkili olan hava sıcaklıkları sebebiyle Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen tarafından önemli bir açıklama yapıldı. Şen, yapmış olduğu açıklamasında tarih ve saat vererek, vatandaşlara dışarıya çıkmamaları konusunda uyarıda bulundu.

Şen, açıklamasının devamında Çarşamba akşamından itibaren Marmara ve Karadeniz bölgelerine yağış geleceğini duyurarak, “Çarşamba akşamından itibaren Marmara ve Karadeniz bölgelerine yağış geliyor” dedi.

VATANDAŞLAR SICAKLIKTA ZORLANDI

Hava sıcaklığı ile ilgili son dakika açıklamaları peş peşe gelmeye devam ediyor. Hava sıcaklıkları özellikle rahatsızlıkları olan bazı vatandaşlar ile risk grubunda olanlar için tehlikeli bir boyut olmaya başladı. Ülkemizde özellikle batı ve güney kesimler ile iç kesimlerde etkisini gösteren sıcak hava gece – gündüz vatandaşları zorlamaya başladı.

YAĞIŞ 24 TEMMUZ’A KADAR DEVAM EDEBİLİR

Prof. Dr. Orhan Şen ise yaptığı açıklamasında yağışlı havanın Çarşamba günü özellikle Marmara ve Karadeniz bölgesinde etkili olacağının altını çizerek, şunları söyledi:

“Çarşamba akşamından itibaren Marmara ve Karadeniz bölgelerine yağış geliyor. Yağış 24 Temmuz’a kadar devam eder. Özellikle Doğu Karadeniz’de Ordu Trabzon Rize ve Artvin de taşkın ve su baskını riski var. Batı Karadeniz’de Zonguldak risk oluşturabilir. İstanbul’un doğusu takip edilmeli”

HİSSEDİLEN SICAKLIK 40 DERECEYİ BULACAK

Meteoroloji uzmanı Dr. Güven Özdemir, “Yaz aylarında etkisini gösteren bu alçak basınç, sıcaklıkları ve buharlaşmayı artırıyor. Bu nedenle İstanbul’da nem oranı yüzde 90 civarında. Sıcaklıklar ise bugün ve yarın pik yapacak. Termometreler 34-35 dereceyi gösterirken, nem nedeniyle hissedilen sıcaklık 40 dereceye kadar çıkacak” dedi.

 MECBUR KALMADIKÇA SOKAĞA ÇIKMAYIN

Salı günü Ankara ve İç Anadolu başta olmak üzere sıcaklıkların 40 dereceyi bulabileceğini belirten uzman isim “Ama hissedilen sıcaklık 42-43’e çıkabilir. O nedenle özellikle bayramın ikinci gününe kadar vatandaşlara, mecbur kalmadıkça 10.00 ile 17.00 saatleri arasında sokağa çıkmamalarını öneririm. Özellikle astım, kalp gibi kronik hastalığı olanlar, çok dikkatli olsun. İhtiyaçlarını sabah saatlerinde ya da 17.00’den sonra halletmeye çalışsınlar” diye konuştu.