DünyaSağlık

Salgınların ardı arkası kesilmiyor! Monkey B virüsünden ilk ölüm yaşandı!

Koronavirüs salgınının başlangıç noktası olarak kabul edilen Çin’den bir kötü haber daha geldi. Yapılan açıklamaya göre şimdi de Monkey B virüsü sebebiyle alarm durumuna geçildi. Çin’in yaptığı açıklamaya göre Monkey B virüsü sebebiyle ilk ölüm gerçekleşti.

Pekin bölgesinde yaşayan 53 yaşındaki erkek veterinerin Monkey B virüsü sebebi ile hayatını kaybettiği açıklandı. Bu ölüm Monkey B virüsü sebebiyle yaşanmasından dolayı ilk ölüm olarak kayıtlara geçti. Vefat eden veterinerin yakınlarına yapılan test sonuçları negatif çıktı.

1 AY SONRA NÖROLOJİK BELİRTİLER

Pekin’de yaşayan 53 yaşındaki veteriner ilk olarak bulantı ve kusma şikayetlerini gösterdi. 1 ay sonra da ateş ve nörolojik semptomlar göstermeye başladı. 53 yaşındaki veteriner mart ayının başında ölmüş 2 maymunu inceledikten sonra BV olarak adlandırılan Monkey B virüsüne yakalandı.

Çeşitli hastanelerde tedavi altına alınan veteriner 27 Mayıs’ta hayatını kaybetti.

ÖRNEK TOPLANTI

Nisan ortalarında bir grup araştırmacı hastalığı anlamak adına çeşitli örnekler topladı. Yapılan çalışmalar sonucunda veterinerin BV virüsünün pozitif çıktığı anlaşıldı.

MONKEY B VİRÜSÜ NEDİR?

Monkey B virüsü Maymun çiçeği virüsü olarak da adlandırılıyor. Deride kabarcıklara neden olan bu hastalık, ölümcül olabiliyor. Maymun ve sincap gibi diğer küçük memelilerden yayılan bir virüs.