Ekonomi

Bu yardımlardan kimsenin haberi yok! Unutulan devlet yardımlarınızı 2021 bitmeden alın!

Devlet, vatandaşlara çeşitli isimler altında destek ödemeleri yapmaya devam ediyor. Koronavirüs salgını boyunca çalışan, çalışamayan, hasta olan ya da belirli bir yaşı doldurmuş pek çok kesme destek ödemesi vermeye devam ediyor. Birbirinden farklı nakit desteklerine 2021 yılı dolmadan başvuru yapmanız durumunda yararlanabilirsiniz.

Sosyal yardımlar, çoğu vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamasına yardımcı oluyor. Devlet’te bulunan pek çok yardım, sahipleri tarafından alınmayı bekliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nda bekletilen yardımlar sahipleri tarafından unutuldukları ya da bilinmedikleri için alınmıyor. İşte 2021 yılı bitmende almanız gereken yardımlar..

DEVLET TARAFINDAN VERİLEN YARDIMLAR

SGK, çeşitli isimler altında destek ödemesi vermeye devam ediyor. Verilen bu yardımlar arsında cenaze yardımı, ilaç ödemeleri, yol yardımı, emzirme yardımı ve diş ödemesi gibi pek çok yardım bulunuyor. SGK’da unutulan bu yardımları e-Devlet üzerinden kolay bir şekilde öğrenerek, takip edebilirsiniz.

ÖDEMELER NASIL YAPILIR?

Konu ile ilgili yardımlar Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından veriliyor. Bakanlık SGK ve İŞKUR üzerinden yardımlarını ulaştırmaya çalışıyor.

DEVLETİN VERDİĞİ TÜM DESTEKLER

Devlet her yıl verdiği desteklerden bazıları şu şekilde:

Süt Parası Ödemesi

Bakıcı Ödemesi

Çeyiz Destek Ödemesi

Kreş Yardımı Ödemesi

İş Görememezlik Ödemesi

Eğitim Desteği

Emekli Olamayanlara Toplu Prim Ödemesi

Doğum İzni Ödemesi

Cenaze Yardım Ödemesi

Doğum Parası Ödemesi

Yol Yardımı Ödemesi

Devlet’in size sunduğu ancak almayı unuttuğunuz yardım ödemelerini e-Devlet üzerinden sorgulayabilirsiniz.