İş İlanlarıİşkur İş İlanlarıÖzel Sektör İş İlanlarıPersonel Alımı

Yurtdışında çalışmak isteyen herkesi ilgilendiriyor! İŞKUR’dan yurtdışı iş başvurusu nasıl yapılır?

Çalışma hayatına yurtdışında devam etmek isteyen vatandaşlar çeşitli yurtdışı bazlı iş bulma sitelerinden olduğu gibi Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) üzerinden de iş başvurularında bulunabiliyor. İŞKUR‘da dönem dönem açılan yurtdışı istihdam ilanlarına ise başvuru yağıyor. Peki İŞKUR üzerinden yurtdışı iş başvurusu nasıl yapılır? Detaylar haberimizde…

 

İŞKUR üzerinden Almanya başta olmak üzere birçok ülke yurtdışı istihdam kapsamında iş ilanı yayımlıyor. Bu ilanların takibi ise iki şekilde yapılıyor: Yurtdışı işçi talepleri sekmesi ve iş ilanları arama sayfası.

ADIM ADIM YURTDIŞI İŞ BAŞVURUSU

Birinci yöntem: Yurtdışında istihdam için ilan takibi yapmak isteyen vatandaşların ilk olarak İŞKUR’a girmeleri gerekiyor. Çıkacak sayfada yer alan yurtdışı istihdam sekmesine tıklanarak, “Yurtdışı İşçi Talepleri” sekmesinden güncel ilanlar takip edilebiliyor.

İkinci yöntem: İŞKUR İş İlanları arama sayfası üzerindeki arama sekmeleri arasında “İşyeri Türü” yazan yerde “Yabancı İşveren” sekmesine tıklanarak yurtdışı ilanları görüntülenebiliyor.

YURTDIŞINDA ÇALIŞMAK İÇİN EN İYİ ÜLKELER

Vatandaşların yurtdışı iş başvurularında ülke seçimleri de büyük önem arz ediyor. İşte yaşam koşulları en iyi olan ve en çok tercih edilen ülkeler:

Almanya

İngiltere

İspanya

İtalya

Avustralya

ABD

Meksika

Fransa

Kosta Rika

Kanada