Ekonomi

Dolar düşecek mi? Bayram sonrası piyasadan beklentiler ne yönde?

Geçtiğimiz haftanın son işlem gününde son bir ayın en düşük seviyesini gören dolar, hafta başında yeniden yükselişe geçti. Vatandaşlar da Kurban Bayramı sonrasında doların yükselmeye devam edip etmeyeceğini merak ediyor. Uzman analistlerin tahminlerine göre ise dolar bayram sonrasında 8,5850 bölgesi altına düşmeye devam edebilir. İşte uzmanlardan bayram sonrası dolar kuru tahmini…

19-23 Temmuz haftasında Kurban Bayramı tatiline hazırlanan Türkiye’de tatil öncesi Türk Lirası, ABD Doları karşısında direnç gösterdi ve 8,80 zirvesinden uzaklaştı.

12-16 Temmuz haftasında ise ABD Doları karşısında Türk Lirası Brezilya Real’i en güçlü para birimi olarak kaydedilmişti. Bu ayın sonuna kadar olan süreçte ise Türk Lirası’nın Dolar karşısında direnç göstermeye devam edeceği tahmin ediliyor.

Uzmanlar kurun düşüşe devam etmek isteyebileceğini ve 8,4950 başta olmak üzere 8,4650 ve 8,4350 desteklerine doğru gerileme izlenebileceğini söylüyorlar. 8,5850 bariyerine doğru toparlanma izlenebileceği de görüşler arasında.

Mart başından beri süregelen dolar USD TL grafiği ise şu şekilde: