GündemSağlık

Koronavirüs aşısı olmayanlar dikkat! Bayram sonrası yeni karar gelebilir!

Koronavirüs salgınında aşılama çalışmalarının hızla devam ettiği ülkemizde vaka sayılarının yeniden 8 bin vefatların ise 50’yi görmesi herkesi tedirgin etti. Özellikle Kurban Bayramı tatilinin sona ermesinden sonra vakaların artabileceğine yönelik endişeler gündemde yer almaya devam ederken, uzmanlar delta varyantı ve aşılama arasındaki ilişkiye dikkat çekti.

Ülkemizde henüz aşı olmayanlara yönelik bir aşı zorunluluğu olmadığının altını çizerek, bayramdan sonraki dönemlerde de bu konunun masaya yatırılabileceği belirtildi.

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şener ülkemizde delta varyantının yaygın bir şekilde görülmeye başladığını ifade ederek, Kurban Bayramı’nda ziyaretlerin açık havada ve kısa sürede yapılması gerektiğini belirtti.

“Türkiye’de delta varyantı yaygın olarak görülmeye başlandı. Sahadaki geri bildirimlerimiz de öyle. Bu aslında Türkiye’de beklenen bir süreçti. Ne yazık ki Delta varyantının ülkemize gelmiş olması, bizim normalleşme sürecimizle bir oldu” diye konuşan Şener, deltanın hızlı bir şekilde yayıldığının belirtti.

Bu sebeple bayram ziyaretlerinin en fazla 3-5 dakikada bitirmek ve olabildiğinde minimum tutmak gerektiğini belirten uzman isim, “Türkiye’de delta varyantı yaygın olarak görülmeye başlandı. Sahadaki geri bildirimlerimiz de öyle. Bu aslında Türkiye’de beklenen bir süreçti. Ne yazık ki Delta varyantının ülkemize gelmiş olması, bizim normalleşme sürecimizle bir oldu” diyerek aşılamanın önemine dikkat çekti.

ŞU AN İÇİN AŞI ZORUNLULUĞU YOK

Şu an için aşı zorunluluğunun olmadığını belirten Şener, “Etrafımızdaki ülkelere baktığımız zaman yavaş yavaş buraya doğru gidiyor. Türkiye’de de konuşulmaya başlanacaktır” ifadelerini kullandı.