EkonomiGündem

Bayramda ulaşım ücretsiz mi olacak? Toplu taşımada bayram tarifesi nasıl?

Kurban Bayramı‘nın ilk gününe girmişken şehir içinde seyahat edecek vatandaşlar da toplu taşıma araçlarındaki tarifenin nasıl olduğunu merak ediyor ve toplu ulaşımda bayram tarifesini araştırıyor. Özellikle İstanbul‘da yaşayan vatandaşlar metro, otobüs ve tramvay ücretlerinin nasıl olacağını bilmek istiyor. Peki 20-24 Temmuz tarihlerinde toplu taşıma ücretleri ne kadar oldu? Ücretsiz ulaşım olacak mı?

İstanbul’da artık geleneksel halini alan bayramda ücretsiz toplu ulaşım uygulaması, 20 Temmuz Salı – 23 Temmuz Cuma günleri arasında (4 gün) şehir içi tüm toplu taşıma araçlarında geçerli olacak.

İETT araçları 19 Temmuz Pazartesi arife günü ile bayramın 2’nci, 3’üncü ve 4’üncü günleri (Çarşamba, Perşembe, Cuma) Cumartesi günü çalışma planına göre sefer yapacak.

20 Temmuz Salı günü (Bayramın 1. Günü) ise Pazar günü planına göre çalışılacak.

Metrobüs hattındaki seferler de bayramın ilk günü Pazar, sonraki günler Cumartesi planına göre yapılacak.

Bayram boyunca Metro İstanbul Cumartesi günü tarifesine göre, Şehir Hatları AŞ. de Pazar günü tarifesine göre hizmet vermeye devam edecek.

KÖPRÜLERDE DURUM NE?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan halka sesleniş konuşmasında, “Karayolları Genel Müdürlüğümüzün işletmesindeki otoyollar ve köprülerde bayram vesilesiyle uygulanacak ücretsiz geçişler cuma gece yarısı başlayacaktır” ifadelerini kullanmıştı.

Bazı otoyolların geçiş ücretlerinde indirime gidildiğini de kaydeden Erdoğan, “Ankara-Niğde Otoyolu’nda da sürücülerimiz artık otomobilleri ile yüzde 20, minibüs, yolcu otobüsü, kamyon ve tırlarıyla yüzde 40 indirimli seyahat edebilecek” demişti.

Yavuz Sultan Selim ve Osmangazi gibi devlet kapsamındaki köprü ve otoyollar hariç diğerleri 26 Temmuz Pazartesi saat 07.00’ye kadar ücretsiz olacak.