Ekonomi

TEB Cetelem 2. el taşıt kredisi kampanyasını duyurdu!

Bankaların ihtiyaç sahibi vatandaşlara sunmuş olduğu ihtiyaç, konut ve taşıt kredileri kampanyalarına bir yenisi daha eklendi. TEB‘in 2. el taşıt kredisi ile kendi aracını almak isteyenler hızlı ve kolay bir şekilde kredi imkanı elde ederken hayallerindeki ikinci el araca da sahip olabiliyorlar.

“TEB Cetelem ikinci el taşıt kredisi ile, BMW, BMW Motosiklet, Citroen, DS, Fiat, Ford, Hyundai, Jaguar, Kia, Land Rover, Mazda, Mini Cooper, Nissan, Opel, Peugeot, Renault, SsangYong, Subaru, Toyota, Volvo gibi çok sayıda marka araca anlaşmalı satış noktalarında hızlı ve kolay biçimde sahip olabilirsiniz” açıklamasını yapan TEB, 3-48 ay arasında değişen vadelerle en düşük yüzde 1,94 ve en yüksek ise yüzde %2,29 faiz oranı uyguluyor.

2. el araç kredilerinde model yılına göre uygulanan vadeler ve kullandırılacak maksimum kredi tutarı yüzdelerine ilişkin kriterler ise şöyle:

İKİNCİ EL TAŞIT KREDİSİ ALINIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Krediye konu aracın ekspertizi mutlaka uzman bir kuruma veya kişiye yaptırılmalı.

Servisler, sahibinden satılan araçlar için sonrasında çıkabilecek sorunlardan dolayı ekspertiz yapmamayı tercih edebilirler. Araç, güven duyulan bir garaja ya da ustaya gösterilmeli.

En son bakımının ne zaman yapıldığı kontrol edilmeli.

Bakımların nerede yaptırıldığı alım öncesinde mutlaka öğrenilmeli.

Kredi kullanacaklar için Kasko Değeri yüksek olan araçlar avantajlı olacaktır.

Noter satışı aşamasında problem yaşamamak için öncesinde e-devlet aracılığıyla araçta rehin olup olmadığı kontrol edilmeli.