İş İlanlarıKamu PersonelleriKpss B Memur Alım İlanlarıPersonel Alımı

Gençlik ve Spor Bakanlığı memur alımı yapacak! KPSS 60 puan şartını taşımak yeterli!

Gençlik ve Spor Bakanlığı 2021 yılı içerisinde Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü için 652 kadın ve erkek olmak üzere yurt yönetim personel memur alımı için kontenjanlarını açıkladı. Yapılan açıklama sonrasında adaylar Gençlik ve Spor Bakanlığı memur alımı 2021 için araştırmalara başladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı 2021 yılı içerisinde 8 bin 121 kadro için memur alımının yanı sıra işçi ve personel gibi statülerde alımlar yapılacak. Peki, hangi mesleklere ne kadar personel alımı yapılacak? İşte Gençlik ve Spor Bakanlığı 652 yurt yönetim memuru alım süreci hakkında detaylar:

İşçi: 4 bin 346 kişi

Antrenör: 2.000 kişi

Gençlik Çalışanı: 600 kişi

Psikolog: 50 kişi

Yurt Yönetim Personeli: 652 Kişi

Spor Uzmanı: 473 kişi olmak üzere toplam da 8 bin 121 kişi bakanlık bünyesinde işe alınacak. Yapılacak alımlarda başvuru ilanları her meslek için ayrı ayrı yayımlanacak.

GEÇEN YIL 500 MEMUR ALINMIŞTI

Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesine geçtiğimiz yıl 2020 içerisinde 500 kişilik memur alımı yapılmıştı. Bu yıl alımların çeşitli iller içerisinde yapılması bekleniyor. Adayların aynı zamanda KPSS 60 puan şartını taşıması gerekiyor.

KİMLER BAŞVURUDA BULUNABİLİR? BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Başvuru şartları bakanlık tarafından tam olarak açıklanmadı. Ancak 657 Devlet Memurları Kanunu’nda yer alan genel hükümlere bağlı olarak alımın şartları şu şekilde:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak

En az lisans mezunu olmak

KPSS 60 puan şartını taşımak

65 yaşından büyük olmak

SGK’dan emekli aylığı almamak

Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir hastalığının olmamak

Tam zamanlı çalışmaya engel durumu olmamak

GSB 652 MEMUR ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK?

GSB 652 memur alımı ne zaman yapılacak? Sorusunun cevabı araştırılmaya başlandı. Başvuruların alınmasına dair henüz resmi bir tarih açıklaması gelmedi. Ancak geçen yıl alımlarının bakıldığı dönem incelendiğinde bu yıl Kurban Bayramı tatili sonrasında alımların başlaması bekleniyor.

Bir Yorum

  1. İŞ İLANINA BAŞVURUYU NASIL YAPACAZ LİNK YOK TIKLAYACAĞIMIZ.BAŞVURULAR NEREDEN YAPILIYOR