Gündem

Aşı olmayanlara kısıtlama gelecek mi? Cevabı verildi!

Son dönemlerde aşılama sayısının düşmesi, bayram yoğunluğunun artması ile birlikte vaka sayıları da yükselmeye başladı. İlk dönemlerde 5-6 bin civarında olan vaka sayısı 12 binlere kadar yükselince vatandaşlar aşı olmayanlara kısıtlama gelip gelmeyeceğini merak etmeye başladı. Konu ile ilgili cevap geldi.

Pek çok ülke aşı olmayan vatandaşları için kısıtlama kararı almaya başladı bile. Ancak konu ile ilgili gelen son bilgiye göre ülkemizde henüz bu tür bir kararın şu an için düşünülmediği ifade edildi.

Salgına ilişkin vakalarda tedirgin eden artış başladı. Öyle ki, artışın bir süre daha devam etmesi bekleniyor. Sadece son 24 saate koronavirüs sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı 58 olarak açıklanırken, yeni vakaların sayısı 12 bin 381 olarak açıklandı.

Uzmanlar tarafından yapılan bir diğer açıklamaya göre 4. Dalganın sonbahardan önce Ağustos ayında bile gelebileceğinin altını çiziyor.

AŞI OLMAYANA KISITLAMALAR GELECEK Mİ?

Vatandaşlar özellikle aşı olmayanlara kısıtlamanın gelip gelmeyeceğini merak ediyor. Ülkemizde artışa geçen vakalar sonrasında “Aşı olmayanlara kısıtlama gelecek mi?” sorusu gündemdeki yerini korumaya başladı. Gazeteci Muharrem Sarıkaya, bugün köşesinde Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’nun henüz bu yönde bir karar düşünmediklerini, bu kararın alınabilmesi için Hıfzıssıhha Kanunu gereği Sağlık Bakanlığı’nın önerisi ile kabinenin “Sağlık OHAL”i ilan etmesi gerektiğini belirtti.