Ekonomi

Altın fiyatlarında flaş gelişme! Altın alıp satacakları ilgilendiriyor!

Düğün sezonuna da girmişken altın almak isteyenler veya yatırım amaçlı altın alacaklar altın fiyatlarındaki son durumu merak ediyor. Peki altın fiyatlarında değişim olacak mı? Yetkili isimden altın fiyatlarıyla ilgili flaş açıklama geldi. Haftanın son işlem gününde gramı 497-507 TL aralığında değişen altın fiyatları için tahmin yapıldı. İşte detaylar…

Küresel ve iç piyasalarda altın fiyatları hareketli bir seyir sürdürüyor. Geçtiğimiz 2-3 aylık sürece bakıldığında fiyatlarda yaşanan değişimler de kafaları karıştırıyor. Konuyla ilgili altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş’ten açıklama geldi. İslam Memiş yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Altın ve gümüşün bir miktar değer kazandığını, destek sevilerinin altına kaymak istemediğini yükseliş isteğini koruduğunu görüyoruz.”

Hızlı Yükselişler Olacak

Memiş sözlerine şöyle devam etti, “Altın haftanın son işlem gününde altının gram fiyatının 497-507 aralığında işlemler gerçekleştirdi. Gram altın fiyatı 495- 505 aralığına sıkıştı ama bu hafta 497-507 lira aralığında işlem gördü. Altının ons fiyatı 1791-1834 dolar aralığında ama yükselişlerin daha hızlı devam edeceğini öngördüğümden dolayı 1800 dolarların altına eğer sarkmalar gerçekleşirse şimdilik böyle bir emare yok. 1808 dolar güçlü bir destek seviyesi. Eğer bu seviye aşağı yönlü kırılırsa tekrar 1790 seviyesini konuşabiliriz ancak altın fiyatlarında hızlı yükselişler bizi bekliyor. O yüzden altın satmak isteyen çıkmak isteyen yatırımcısını da rehavete kapılmadan sabırla beklemesini ifade edebilirim.”