GündemSağlık

Valilik açıkladı! Bu ilde aşı olanlara hediye dağıtılacak!

Koronavirüs salgını kapsamında başlayan aşılama sürecinde en düşük olan illerden biri olan Şanlıurfa için harekete geçildi. Valilik yaptığı açıklamasında aşı olan gençlere yönelik hediye çekilişinin artırılacağını açıkladı. Bu kapsamda 18 – 25 yaş arasındakilerin aşı yaptırması yönündeki teşviklerin artırılması için çeşitli hediyeler verilecek.

Valilik, yaptığı açıklamasında aşı yaptırılmasının teşvik edilmesi için çeşitli hediyeler verilecek. Aşı yaptıranlar arasında yapılacak olan çekilişlerde tablet ve bisiklet gibi birtakım hediyeler verilecek.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, açıklamasında salgına mücadelede Şanlıurfa’nın iyi bir mücadele örneği verdiğini, vaka sayılarının kontrol altına alındığını ve hastanelerin yoğun bakımlarında ciddi sıkıntı yaşmadıklarının altını çizdi.

65 YAŞ ÜSTÜ AŞILAMADA İYİ BİR PERFORMANS GÖSTERİLDİ

Erin, konuyla ilgili yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Şanlıurfa maalesef pandemiyle mücadelede ortaya koyduğu performansı aşılamada gösteremedi. Koronavirüs ile mücadelede hastalığın bulaş hızını engellemek, yavaşlatmak büyük ölçüde kamu kurumlarının ve personelin elindeydi. Yaptığımız planlamayla, görevlendirdiğimiz personelle, bütün alanda yaptığımız denetimlerle vaka sayılarının artışının önüne geçebildik. Vatandaşlarımızın elbette sergilediği iş birliği ve çıkarılan kurallara uyumu da önemli bir etken oldu. Aşılamada biliyorsunuz 65 yaş üstünden başlayarak bütün kırsala da mobil ekipler oluşturduk, Türkiye’deki ilk uygulamalardan birini gerçekleştirdik. Köy köy dolaşmak suretiyle vatandaşlarımızı aşı olmaya ikna etmeye çalıştılar ve 65 yaş üzerindeki aşılamada da iyi bir performans ortaya koyduk”

GENÇ KESİMDEN İSTENİLEN VERİM ALINAMADI

Genç nüfusunun yoğun olduğunu söyleyen Erin, açıklamasında, “65 yaşın altına, diğer yaş gruplarına geçtikçe aşılama performansımızın düştüğünü gördük. Özellikle 18-25 yaş arasındaki aşılamada büyük bir nüfus kitlesi var ve bu nüfus grubundaki aşılamada maalesef istediğimiz seviyeyi bugüne kadar elde edemedik” ifadesini kullandı.

18 YAŞ ÜZERİNE ÇAĞRIMIZI YENİLİYORUZ

“Tablet, bisiklet ve gençlerimizin ilgi gösterdiği çeşitli hediyelerle bu aşılamayı daha da ileri noktalara taşımak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Şanlıurfa’nın, pandemi ile mücadelede ortaya koyduğu, sergilediği başarıyı, aşılamada da gösterebilecek bir bilince sahip olduğunu değerlendiriyoruz. 81 il içerisinde şu anda aşılama oranında sondan ikinciyiz, bizim önümüzde bir il var ama bu şekilde devam edersek sondan birinciliği alacağız. Bu da Şanlıurfa’ya yakışmıyor. 18 yaş üstündeki bütün Şanlıurfalı kardeşlerimize bir kez daha çağrımızı yeniliyoruz, hep birlikte sorumlu davranalım, aşılarımızı yapalım ve bunun sebep olduğu toplumsal ve sosyal maliyetin önüne de hep birlikte inşallah geçelim”