Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan afet bölgeleriyle ilgili son dakika açıklaması! Erteleniyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından son dakika önemli bir açıklama yapıldı. Erdoğan, yaptığı açıklamasında Rize, Artvin ve Düzce illerinde meydana gelen sel felaketinin ortaya çıkardığı yıkımı kaldırmak ve yaraları sarmak amacıyla yeni adımların atılacağını duyurdu.

Erdoğan, açıklamasında Düzce, Rize ve Artvin bölgelerinde meydana gelen sel felaketinden etkilenen yerler için Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi ilan edileceğini duyurdu.

Sosyal medya hesabı üzerinden konu ile ilgili açıklamaya yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Selden etkilenen bölgeler AFAD tarafından ‘Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi’  ilan ediliyor” diyerek yaralılara acil şifalar dilerken hayatını kaybedenlere de Allah’tan rahmet diledi.

AFET BÖLGESİ İLAN EDİLECEK YERLER

Afet Bölgesi ilan edilecek yerler şu şekilde:

“Akçakoca ilçesine bağlı Esmahanım, Uğurlu ve çevre köyleri, Rize’nin  Güneysu ilçesi, Çayeli ilçesinin Büyükköy ve Madenli beldeleri ile köyleri, Rize  merkeze bağlı Muradiye ve Salarha beldeleri ve çevre köyleri, Ardeşen ilçesi  Tunca Beldesi ve çevre köyleri, Fındıklı, Kalkandere ve Pazar ilçelerinde selden  etkilenen köyler, Artvin’in Arhavi ve Murgul ilçeleri.”

DESTEK VERİLECEK

Erdoğan açıklamasında afet bölgesi olarak ilan edilecek bu yerlere “vergi  ertelemesi”, “esnafa yönelik SGK prim ödemesi ertelemesi”, “eşya zararlarının  karşılanması için yardım”, “esnaf kredilerinin geri ödemelerinin ertelenmesi”,  “iş yeri ve araç zararlarının karşılanması için destek” ve “acil destek paketi” gibi çalışmalar yapılarak destek verileceğini de sözlerine ekledi.