Sağlık

Delta virüsü belirtileri nelerdir? Bu belirtileri gören hastaneye gitsin!

Ülkemizde bir süredir etkisini göstermeye başlayan ve vaka sayılarını ciddi anlamda yükselmesine neden olan delta mutasyonu belirtileri sık araştırılan konuların arasında yerini aldı. Vatandaşla delta mutasyonu ile ilgili açıklamaları duydukça delta virüsü belirtileri neler? Baş ve boğaz ağrısı ile burun akıntısı delta mutasyonu belirtisi mi? Araştırmalarını yapıyor. Detaylar haberimizde..

Delta mutasyonu ile ilgili bilim dünyası her geçen gün yeni verilere ulaşmaya devam ediyor. Bulaşıcılığın yüzde 60 oranında daha fazla olduğu ifade edilen delta mutasyonunda belirtiler neler? Hangi durumlarda hastaneye gidilmesi gerekiyor?

KENDİNİ HIZLI BİR ŞEKİLDE KOPYALIYOR

Delta mutasyonunun hızlı bir şekilde yayılmasının sebebi, virüsün vücutta kendisini daha hızlı kopyalaması olduğu ortaya çıktı. Bu virüs ile enfekte olanların kopya sayısının orijinal koronavirüse yakalananlara kıyasla 1000 kat daha fazla olduğu ortaya çıktı.

DELTA VİRÜSÜ SONRASINDA BELİRTİLER DE DEĞİŞTİ

Konu ile ilgili açıklama yapan King’s College London’daki bilim adamları virüsün şimdi farklı davrandığının altını çiziyor.

DELTA VİRÜSÜ BELİRTİLERİ

Delta mutasyonu ile ilgili yapılan açıklamada virüsün belirtileri şu şekilde ifade edildi:

Baş ağrısı: Yüzde 66

Boğaz ağrısı: Yüzde 53

Burun akıntısı: Yüzde 49

Ateş: Yüzde 42