Gündem

Vaka sayılarında durdurulamayan artış! 26 Temmuz koronavirüs tablosunda alarm!

Koronavirüas salgınına ilişkin her geçen gün açıklanan güncel tablo az önce Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından Twitter üzerinden duyuruldu. 26 Temmuz güncel koronavirüs tablosunda resmen alarm verildiği görüldü. Bakan açıklamasında vaka sayılarındaki artışın, salgını kontrol altında tutmanın zorlaştırdığını söyledi.

26 Temmuz güncel koronavirüs verilerinde vaka sayısı 16 bin 809 olarak açıklanırken, vefat sayısı 63 olarak tablodaki yerini aldı. İyileşen hasta sayısı 5 bin 585 olarak tablodaki yerini alırken, test sayısının 22 bin 198 olduğu açıklandı.

Türkiye son dönemlerde delta varyantını etkisini ağır bir şekilde yaşamaya başladı. Geçtiğimiz hafta başlayan bayram tatilinin etkisinin ise önümüzdeki günlerde tabloya yansıması bekleniyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Bakan Koca, “Vaka sayılarındaki artış hızı salgını kontrol altında tutmayı güçleştiriyor. Aşı ile bağışıklık kazanmadan tedbirlerden taviz vermenin telafisi acı tecrübelere sebep olabilir. Tedbirlere uyun, aşınızı olun”