Kültür-sanat

Ispanaklı peynirli kol böreği nasıl yapılır? MasterChef Ispanaklı peynirli kol böreği tarifi!

Ekranların en sevilen yarışma programlarından olan MasterChef Türkiye, düellolara kaldığı yerden devam ediyor. Bu akşam jüri üyeleri yarışmacılardan Ispanaklı peynirli kol böreği yapmalarını istedi. İzleyenler ise anında internet üzerinden Ispanaklı peynirli kol böreği nasıl yapılır? MasterChef Ispanaklı peynirli kol böreği tarifi ve malzemeleri neler? Araştırması yapmaya başladı.

Yapımının son derece kolay olduğu Ispanaklı peynirli kol böreği yemeği bu akşam 3 yarışmacı tarafından yapılıyor. Yarışmacılar yaptıkları Ispanaklı peynirli kol böreği tarifi ile jüri üyelerini etkilemeye çalışacak. Peki, MasterChef Türkiye Ispanaklı peynirli kol böreği tarifi ve malzemeleri neler? İşte pratik Ispanaklı peynirli kol böreği yapımı

TARİFİ VE MALZEMELERİ

3 adet yufka

İç harcı için:

2 bağ ıspanak

1 adet soğan

1 çay kaşığı tuz

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Sosu için:

3 yemek kaşığı yoğurt

1 çay bardağı soda

1 adet yumurta

1 çay bardağı sıvı yağ

Üzeri için:

1 adet yumurta sarısı

Ispanaklı Kol Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

İç harcı hazırlayarak işe başlayın. İnce kıyılmış soğanı tavada güzelce soteleyin. Ardından yıkanmış ve doğranmış ıspanakları ilave edin.

Ispanaklar pişince tuzunu da ilave edip ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Tüm sos malzemelerini bir kabın içinde karıştırın. Yufkaları tezgahın üzerine serin hafif sos gezdirip iç harcı eşit biçimde yayın ve yufkaları rulo şeklinde sarın.

Yağlanmış bir yuvarlak fırın kabına rulo şeklindeki börekleri aktarın. Üzerine sostan bolca gezdirin. Ardından fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün.

190 derecede önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika kadar tüm sosu içine çekip, üzeri kızarana kadar pişirin. Çıkarıp oda sıcaklığında biraz dinlendirdikten sonra dilimleyerek afiyetle tüketin.