Genel

ÖĞRENCİLERE KARŞILIKSIZ BURS VEREN KURUMLAR LİSTESİ! EN GÜNCEL LİSTE

Öğrencilerin merakla beklediği üniversite sınav sonuçlarının açıklanmasına sayılı günler kaldı. 4 Ağustos’ta açıklanacak olan sonuçların ardından ise yoğun bir tercih sürecine girecek öğrenciler maddi açıdan da kaygılanmamak için burs veren kurumları araştırmaya şimdiden başladı. İşte en güncel karşılıksız burs veren kurumlar listesi

TÜBİTAK

TÜBİTAK, hem lisans hem yüksek lisans öğrencilerine öğrenim hayatları boyunca karşılıksız burs desteği sağlıyor. Şartları en sıkı olan bu kurumdan burs almak da pek kolay olmuyor. İlk 1000’e giren öğrencilere aylık 4 bin TL maddi destek sağlanıyor. Buraya tıklayarak doğrudan burs sayfasına gidebilirsiniz.

Türk Eğitim Vakfı (TEV)

Türk Eğitim Vakfı öğrencilere en çok desteği veren kurumlardan biri olarak biliniyor. Hem yurt içi hem de yurt dışı burs veren TEV’e başvurmak için http://burs.tev.org.tr/ adresine tıklayın.

Milli Eğitim Bakanlığı

Milli Eğitim Bakanlığı, yükseköğrenim kurumlarının Edebiyat Fakülteleri’ni ilk beş tercihi içinde yazan ve bu bölüme girmeye hak kazanan öğrencilere dört yıl boyunca her ay karşılıksız burs veriyor.

Toplum Gönüllüleri Vakfı

Toplum Gönüllüleri Vakfı, üniversite öğrencilerine haftada en az 4 saat toplumsal sorumluluk projelerinde yer almaları şartıyla karşılıksız burs veriyor. Bursun devamlılığı için ayrıca akademik başarı şartı var. Detaylar için https://www.tog.org.tr/ adresine gidiniz.

Vehbi Koç Vakfı

Vakıf, başvurusu onaylanan öğrencilere bilinen en yüksek bursu veriyor. Bursun devamlılığı için bazı şartlar da sunuluyor. Bunlar,

Yılsonu başarı notunun en az, 100 üzerinden 60, 4 üzerinden 2,5 olması,
Önceki yıllardan başarısız dersinin olmaması,
Bir üst sınıfa geçmiş ve fiilen öğrenciliğinin devam ediyor olması,
Başka bir kurumdan karşılıksız burs almıyor olması,
Disiplin cezası almamış olması.

https://www.vkv.org.tr/tr/burslar/universite-burslari-75 adresi üzerinden inceleyebilirsiniz.