DünyaSağlık

Açıklandı! Koronavirüsün belirtileri değişti! Artık bu belirtiler..

Koronavirüs salgını hayatımızın pek çok alanında var olmaya devam ediyor. Öyle ki, mutasyona uğrayarak sürekli değişen ve canımızı sıkmaya devam eden virüsün belirtileri de değişmeye devam ediyor. İşte yeni koronavirüsün değişen belirtileri ve merak edilenler..

2019 yılının Aralık ayında Çin’de ortaya çıkan ve kısa süre içerisinde dünyaya yayılan koronavirüs hala kabus olmaya devam ediyor. Salgın genelinde on milyonlarca kişi enfekte olurken, 4 milyondan fazla kişi ise virüs yüzünden hayatını kaybetti.

Konu ile ilgili açıklama yapan ABD’li doktor, delta virüsü ile birlikte koronavirüsün belirtilerinin de değiştiğini ifade etti. Dünya Sağlık Örgütü ise delta varyantının endişe verici olarak tanımlıyor.

ABD’li doktor George Monks, delta virüsü ile birlikte koronavirüsün semptomlarının da değiştiğini açıkladı.

YENİ BELİRTİLER

Yeni koronavirüste eskisi gibi tat ve koku kaybının yaşanmadığı açıklandı. Virüs artık kendini ateş, baş ve vücut ağrısı ile nefes darlığı – öksürük olarak gösteriyor.

Konuyla ilgili yapılan çalışmalar da bu durumu destekler niteliğinde.

Aynı zamanda baş arısı, boğaz ağrısı ve burun akıntısı en çok görülen koronavirüs belirtileri olarak açıklandı. 40’lı yaşlarda virüs kendini sıkça şu belirtilerle gösteriyor.

Baş ağrısı (%66),

Boğaz ağrısı (%53)

Burun akıntısı (%49)

Ateş (%42)