Gündem

SON DAKİKA! Bakan Koca açıkladı! İşte il il vaka sayıları!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca son dakika gelişmesi olarak resmi Twitter hesabı üzerinden il il vaka sayılarını açıkladı. Her 100 binde görülen vaka sayısını Türkiye haritası üzerinden sayılarla ifade eden Koca, “İllerimizde 100.000 nüfusa karşılık gelen bir haftalık toplam vaka sayısını gösteren insidans haritasının güncel halini ekte görebilirsiniz. Salgını kontrol altında tutma gücümüzü zora sokmayalım. Aşı olup tedbirlere uymak zorundayız” açıklamasında bulundu.

Haritaya göre İstanbul’da her 100 bin kişide görülen koronavirüs vaka sayısı 88,19. İzmir’de bu oran 33,43 iken Ankara’da ise 69,13’te seyrediyor.

EN ÇOK BU İLLERDE VAKA ARTIŞI YAŞANDI

Bakan Koca bir sonraki paylaşımında son bir haftada vaka sayısı en çok artan illeri de açıkladı.

Twitter hesabı üzerinden yayımladığı grafikle en çok vaka artışının Siirt, Diyarbakır, Bitlis ve Giresun’da olduğu ortaya çıktı. “Son bir haftada vaka sayısı en çok artan illerimiz; Siirt, Diyarbakır, Bitlis, Giresun ve Iğdır. Vaka sayılarındaki artış ve aşılanma oranları arasında ilişki var. Aşı olup tedbirlere uyun” diyen Bakan Koca bir kere daha vatandaşları aşı olmaları konusunda uyardı.