Gündem

Son dakika Antalya Manavgat’ta korkutan yangın! Bazı mahalleler boşaltıldı!

Havaların iyice ısınması ile birlikte son dönemlerde peş peşe orman yangınları çıkmaya başladı. Gelen bir son dakika haberine göre Antalya’nın Manavgat ilçesinde 4 ayrı noktada orman yangını çıktı. Ekipler hem havadan hem de karadan müdahale ederken, yakın yerleşim yerleri ve tarım alanlarına doğru ilerledi.

Konu ile ilgili yangına olay yerinde müdahale etmek isteyen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, olay yerine seyahat etti. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen yangın ilişkin, “Akılalmaz, kötü bir tablo. Tam anlamıyla neyin içinde olduğumuzu bile fark edemedik” açıklamasını yaptı.

Korkunç yangın Antalya ilinin Manavgat ilçesine bağlı Side Mahallesi’nde başladı. Ormanlık alanda başlayan yangın şiddetli rüzgar sebebiyle iyice yayılmaya başladı. Antalya Alanya karayolundaki petrol istasyonlarına kadar ilerleyen yangın için ekipleri aralıksız müdahale ediyor.

Alevlerin şehir merkezine yaklaşması sonrasında 3 mahalle birden boşlatıldı.

“ÖZEL ARAÇLARI MÜMKÜN OLDUĞU KADAR YOLLARDAN ÇEKMEMİZ ÖNEMLİ”

Sözen yaptığı açıklamasında özel araçları mümkün olduğu kadar yollardan çekilmesi gerektiğini ifade ederek, şunları söyledi:

“Hala devam ediyor, komple yanıyor. yerleşim alanlarına girdi. bir çok ev ve işyeri yandı. Manavgat merkeze sirayet etti. Atlatılmış değil. Bölge yerleşim alanları tahliye ediliyor. Yangına tam anlamıyla müdahale edemedik. Havadan müdahale var. Devam ettiği için trafik kilitlendi. Akılalmaz, kötü bir tablo. Tam anlamıyla neyin içinde olduğumuzu bile fark edemedik. Özel araçları mümkün olduğu kadar yollardan çekmemiz önemli”

BAZI EVLER BOŞALTILDI

Manavgat Kaymakamı Mustafa Yiğit ise açıklamasında bazı evlerin boşlatıldığını ifade ederek, “Yangın yerleşim yerlerine doğru ilerliyor. Yangın nedeniyle Evrenseki, Kalemler ve Yeniköy mahallelerindeki bazı evler boşaltıldı” dedi.

Yiğit, “Bu yangında kozalaklarla fırlatıyor. Süratle etrafa yayıldı. Bir anda bakıyorsunuz, ilgisiz bir yerde yangın başlıyor. Yangının tam üstüne karadan girilemedi. Havadan yoğun şekilde müdahale devam ediyor. Manavgat merkezde de aynı şekilde yangınlar oldu. sıçraya sıçraya geldi adeta. Merkezdekiler önemli ölçüde kontrol altına alındı ama köylerde mücadelenin devam etmesi gerekiyor. Bütün çevre illerden takviyeler geliyor. Alarmdayız. Can kaybı olmamasını ümit ediyoruz. Mahsur kalanlara da ulaşılabilirse inşallah onları da kurtaracağız” ifadelerini kullandı.