Gündem

Manavgat yanıyor! 3 kişi hayatını kaybetti!

Antalya’nın Manavgat ilçesinde çıkan orman yangını hava koşullarının da etkisiyle yerleşim bölgelerine sıçradı. Bakan Pakdemirli, 58 kişinin dumandan etkilendiğini söylerken AFAD da son dakika gelişmesi olarak 3 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

10 KİŞİ MAHSUR KALMIŞTI

Yangında 58 kişi yaralandı. Manavgat Kaymakamı Mustafa Yiğit, Oymapınar Barajı’nda mahsur kalan 10 kişinin ise kurtarıldığını açıkladı.

Devasa yangın nedeniyle Antalya’da 18 köy ve mahalle, Adana Kozan’da 6 köy, Pozantı’da 5 köy, Mersin Aydıncık ilçesinde 5 köyün boşaltıldı.

3 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Akseki’nin Kepezbeleni köyünde dün akşam 82 yaşındaki Hasan Ali Yüksel’in ölümünün ardından, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 2 vatandaşın daha hayatını kaybettiğini açıkladı. Pakdemirli, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada:

“Maalesef Antalya Değirmenli Mahallesi Delioğlanlı mevkisinde ikamet eden Osman Gardaş ve Şehri Gardaş’ı kaybettik. Başımız sağ olsun. Ailelerine ve sevenlerine sabırlar diliyorum” dedi.

AFAD da yapmış olduğu açıklamada, “3 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 122 vatandaşımız etkilenmiştir. 58 vatandaşımızın tedavileri devam etmektedir” dedi.