Ekonomi

Asgari ücret müjdesi! Ayda ..

Asgari ücret ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Buna göre ayda 75 TL asgari ücret desteği verileceği belirtildi. Sektör ayrımı yapılmadan çalışanlar için ödenecek olan sigorta priminden düşünülerek günlük 2,50 TL aylık 75 TL asgari ücret desteği sunulacak. Uygulama kapsamında 1,4 milyon işletmeye toplam da 6,2 milyar destek sunulacak. Destekten ise 9,3 milyon sigortalının faydalanması bekleniyor.

Resmi Gazete’de asgari ücret desteğinin de içerisinde bulunduğu ekonomik paket yer aldı. İşgücü maliyetlerini düşürerek istihdamı koruma ve artırmak amacıyla destek bu yıl da verilecek. Bütün işyerlerini kapsayacak olan destek için başvuruya gerek duyulmayacak.

CEZALAR DURACAK

30 Nisan 2021 tarihine kadar karşılıksız çek suçlarından mahkum olan kişilerin cezalarının infazı duracak. Ödenmemiş çek bedellerinin onda biri 30 Haziran 2022 tarihine kadar diğer taksitleri anılan tarihten itibaren ikişer ara ile 15 eşit taksitte ödenmesi durumunda mahkumiyetin bütün sonuçlarını ortadan kaldırma imkanı sunulacak.

PERSONELLERE ÖDÜL

Devletin ekonomik menfaatleri, doğal ve kültürel miras, çevre ve toplum sağlığı ile kamu güvenliğinin korunması adına yüksek hizmetleri görülenler ile fiilen aldıkları aylık tutarların 2 – 5 katı arasında olağanüstü durumlarda yaşamını ortaya koyarak yararlılık gösterenlere aylık tutarın 6 – 24 katı arasında ödül verilecek.