Dünya

Herkesi korkutan açıklama geldi! Koronavirüste tüm çabalara rağmen dördüncü dalga başladı!

Gelen son habere göre Almanya’da koronavirüs salgınında dördüncü dalganın başladığı duyuruldu. Salgına ilişkin aşılama ve çeşitli tedbir çalışmaları ile dünya genelinde vaka sayılarının azaltılması hedefleniyordu. Ancak yapılan tüm çalışmalara ve aşılamaya rağmen salgında dördüncü dalga resmen başladı.

Konuyla ilgili açıklama Alman medyası tarafından yapıldı. Robert Koch Enstitüsü kaynaklarına dayandırılan habere göre bu hafta bir video konferans toplantısında koronavirüse ilişkin en son bulguları üst düzey yetkililerle paylaştığı ve onlara ülkedeki salgına ilişkin “Dördüncü dalganın başladığını” söylediği belirtildi.

DELTA SEBEBİYLE ARTIYOR

Wieler toplantıda 7 günlük değerleri incelediğinde delta mutasyonu sebebiyle son dönemlerdeki vaka sayılarının artmaya devam ettiğine işaret etti. Aynı zamanda koronavirüs karşıtı önlemlerin sürdürülmesinin öneminin de altını çizdi.

ALMANYA KORONAVİRÜS VAKA SAYISI

Almanya koronavirüs vaka sayısında sadece son 24 saat içerisinde 3 bin 142 vaka tespit edildi. Virüs sebebiyle 21 kişi de hayatını kaybederken, 347 kişinin de yoğun bakım ünitesinde tedavi gördüğü ifade edildi.