Ekonomi

Bakan son dakika duyurdu! Ödemeler yarın başlıyor! Bankalar da açık olacak!

Bakan Çavuşoğlu tarafından çok önemli bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada Ziraat Bankası tarafından ödemelerin yapılacağı ve bu süreçte bankaların yarın açık olacağı belirtildi. Çavuşoğlu, açıklamasında, “Hasar tespiti yapılan vatandaşlarımıza kısmi ödemeleri başlatıyoruz yarından itibaren. Ziraat Bankası da bu amaçla açık olacak ve vatandaşlarımıza ilk ödemeleri yapacağız” ifadelerini kullandı.

Ziraat Bankası yarın ödemeleri başlatıyor. Dışişleri Bakan Mevlüt Çavuşoğlu yaptığı açıklamasında, “Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını ulaştırmak için Vali beyin başkanlığında bir koordinasyon merkezi oluşturduk. Yangın söndürme çalışmaları kadar sonrası atılacak adımlar da önemli. Hangi adımları atacağımız konusunda sahadaki tespitlerimiz devam ediyor” dedi.

ÇALIŞMALARI BAŞLATTI

Hasar tespit çalışmalarından sonra vatandaşların tüm ihtiyaçlarını karşılayacaklarını ifade eden Bakan Çavuşoğlu, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Hasar tespitinden sonra vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçlarını karşılayacağız, yaraları saracağız. 3 burada, bir de Muğla’da vatandaşımız vefat etti. Onlara Allah’tan rahmet diliyoruz. Giden canlar geri gelmez, ağaçlarımızın yerine ağaçları dikeriz. Vatandaşlarımızın da tüm ihtiyaçlarını, zararlarını temin edeceğiz. Bu amaçla da çalışmaları başlattık.

YARINDAN İTİBAREN ÖDEMELER BAŞLIYOR

Hasar tespiti yapılan vatandaşlarımıza da kısmi ödemeleri başlatıyoruz yarından itibaren. Ziraat Bankası da bu amaçla açık olacak ve vatandaşlarımıza ilk ödemeleri yapacağız.

Kurumlarımızdan da ilk yardımlar gelmeye başladı. Tarım ve Orman Bakanlığımız 8,5 milyon aktardı, Aile Bakanlığımız 5 milyon ama bu bütçeyi çok daha artırabileceklerini söylediler. AFAD’ımız da bir 5 milyon, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız da 5 milyon, toplamda 23,5 milyon kurumlarımızdan para aktarılmaya başlandı”