Ekonomi

Çalışan çalışmayan herkese ödeniyor! Tek seferlik 600 TL almak isteyenler dikkat!

Devlet, vatandaşlara çeşitli isimler altında ödemeler sunmaya devam ediliyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre ilk, ikinci ve üçüncü çocuklar için destek ödemesi veriliyor. Verilen ödemeler çocuk sayısına göre değişkenlik gösteriyor.

Çocuk yardımı almak isteyenler detayları merak ediyor. Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre doğum yapan annelere verilen destek ödemesi çalışan çalışmayan tüm kişilere veriliyor. Peki, doğum yardım parası neye göre veriliyor? İşte detaylar..

DOĞUM YARDIM PARASI

Doğum yardım parası ilk çocuk için 300 TL, ikinci çocuk için 400 TL ve üçüncü çocuk için 600 TL olarak verilmektedir. Çalışan ya da çalışmayan ebeveynler bu ödemeden yararlanabiliyor.

Doğum yardımından yararlanmak için aşağıdaki link üzerinden belirtilen belgeyi indirmeniz ve doldurduktan sonra Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Müdürlüklerine ya da Sosyal Hizmetler Merkezlerine teslim etmeniz gerekiyor. Ödemeniz hesabınıza geçtiği an sizlere bilgi verilecektir.

DOĞUM YARDIMI NE ZAMAN ALINIR?

Doğum parası olarak verilen yardım genellikle çalışan işletmenin onay vermesinden sonra hesaplara aktarılmaktadır. Şirketin doğum izni bitene kadar onay verme hakkı bulunmaktadır. İzin bittikten sonraki 2 hafta içerisinde ödeme hesaba aktarılır.